Španělské mandle Valencia s pepřem a citronem
Detailní popis produktu
Charakteristika
Odrůda mandlí Valencia patří mezi nejrozšířenější odrůdu mandlí ve Španělsku. Často se jí také přezdívá "královna mandlí". Velkou výhodou oproti dováženým mandlím například z USA je to, že mandle nemusí projít procesem fumigace. Při fumigaci dojde k chemickému ošetření plynem, aby se mandle během dlouhé cesty nekazily. V případě španělských mandlí to není nutné.
Mandle z odrůdy Valencia jsou kratší a o něco kulatější. Jsou měkčí na skus a jsou perfektně křupavé. Mají jemnou a lehce nasládlou chuť. U těchto mandlí je zajímavá kombinace citronu a pepře. Vytváří neotřelou svěží chuť.
Skvěle se hodí například ke svěžím bílým vínům. Díky citrusovým tónům perfektně vynikne pepřová chuť. V tomto případě bych volila kombinaci s vínem Sauvignon Blanc nebo s vínem z odrůdy Loureiro. Hodí se také k sýrům typu feta nebo ke kozímu sýru.
Složení
jádra mandlí (96%), slunečnicový olej, pepř, citronová příchuť, mořská sůl
Nutriční hodnoty ve 100 g
- Energetická hodnota: 668 kcal
- Tuky: 58 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 10 g
- Sacharidy: 12 g
- z toho cukry: 3 g
- Bílkoviny: 22 g
- Sůl: 1 g
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Španělské mandle |
|---|---|
| Typ: | Španělské mandle s pepřem a citronem |
| Původ: | Španělsko |
| Hmotnost brutto: | 150 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.