Španělské mandle Valencia s lanýžem
Detailní popis produktu
Charakteristika
Odrůda mandlí Valencia patří mezi nejrozšířenější odrůdu mandlí ve Španělsku. Často se jí také přezdívá "královna mandlí". Velkou výhodou oproti dováženým mandlím například z USA je to, že mandle nemusí projít procesem fumigace. Při fumigaci dojde k chemickému ošetření plynem, aby se mandle během dlouhé cesty nekazily. V případě španělských mandlí to není nutné.
Mandle z odrůdy Valencia jsou kratší a o něco kulatější. Jsou měkčí na skus a jsou perfektně křupavé. Mají jemnou a lehce nasládlou chuť. V tomto případě jsou mandle ochucené letním lanýžem.
Skvěle se hodí například k bílému vínu s plnou a máslovou chutí. Fajn je kombinace se starším Chardonnay z dubového sudu. Intenzitu lanýže odlehčí i minerální svěží Arinto. Velmi dobrá je i kombinace se šumivým vínem Mariana. Pokud byste chtěli mandle s lanýžem kombinovat se sýry pak je ideální kombinace se sýrem Brie, Serra da Estrela nebo Pecorino.
Složení
jádra mandlí (98%), slunečnicový olej, letní lanýž, mořská sůl
Nutriční hodnoty ve 100 g
- Energetická hodnota: 583 kcal
- Tuky: 45 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 4 g
- Sacharidy: 5 g
- z toho cukry: 3 g
- Bílkoviny: 19 g
- Sůl: 3 g
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Španělské mandle |
|---|---|
| Typ: | Španělské mandle s lanýžem |
| Původ: | Španělsko |
| Hmotnost brutto: | 150 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.