Máme vedle Avokádo!

uvod 1

A ne jedno. Máme tu celý Gang. Jsou to naši noví sousedi. Po měsících pečlivých příprav otevřeli první avokádovou restauraci v Praze a opravdu to stojí za to.

Za konceptem Avokádového gangu stojí Karolína Konečná. Autorka kuchařky z ostrova Sardinie a spolumajitelka bistra Proti Proudu. Přiznám se, že když jsem zjistila, že je Karolína spisovatelka a žurnalistka, tak se mě do tohoto článku moc nechtělo. Mé nadání na češtinu a psaní nejlépe vystihla moje učitelka češtiny při hodnocení slohu - myšlenkově slabé, stylisticky jednoduché. Takže asi tak. Ale zpět k Avokádu. 

upr 3

Dřív v tom prostoru byla cukrárna. Byla jsem strašně zvědavá, co z prostoru vykouzlí a jaký bude koncept. Bistro Proti proudu mám moc ráda. Má příjemný a moderně zařízený interiér, který teď doplňují obrazy v pastelových barvách. Dalo se tedy čekat, že i vedlejší prostor bude mít své kouzlo. A taky ho má. Páteří interiéru je dlouhý stůl. Rozpíná se skoro přes celou místnost. Hraje všemi barvami a dává prostoru neskutečně veselý náboj. Za výtvarným ztvárněním stojí malířka a sochařka Jitka Boková. Dalším výrazným prvkem je otevřená kuchyň, ve které řádí sympatický a stále vysmátý kuchař Ivo Koudelka. Vytváří neskutečné kombinace jídel, kde hlavní surovinou je právě avokádo. Atmosféru bistra dotváří věčně usměvavá Karolína spolu s příjemným personálem. Mám ráda podniky, kde si vás po čase pamatují a vždy s vámi prohodí pár slov a Avokádo přesně tohle splňuje. Nevíte, co si vybrat? Nevadí, oni vám poradí .  

upr int

A co už jsem vedle vyzkoušela?

Ještě než otevřeli, přinesli mi k ochutnání síťovanou palačinku “Roti Jala” plněnou krémem z pečených banánů, avokádem a papayou. Na vrchu bylo trochu maracuji a javorový sirup. Řeknu vám, že vyladěnější palačinku jsem ještě nejedla. Na celé odpoledně mě provoněla obchod. Roti Jala rozhodně stojí za hřích!

upr 2
 
Sobotní otevíračku jsme nakonec propásli, ale vynahradili jsme si to hned v úterý. Vyrazili jsme na snídani. Dala jsem si vejce Benedikt s jarní cibulkou. Naservírované to bylo nádherně, až mě bylo líto, píchnout do toho vidličkou. No mrkněte na fotku. A chutnalo to skvěle. Přítel si dal avokádové lívance se slaninou. A i když se Petr moc dělit nechtěl, musela jsem ochutnat. I lívance byly super. Nikdy by mě nenapadlo kombinovat avokádo, lívance a slaninu a celé to zakápnout javorovým sirupem. Zajděte si to vyzkoušet sami a určitě nebudete litovat.

upr int_1 

Ochutnali jsme také smoothie jing a jang, které doporučujeme klidně jako samostatnou snídani. Bylo opravdu husté a chuťově zajímavé, ale po lívancích vám na něj bude těžko zbývat místo. Odcházeli jsme strašně spokojení a příjemně nacpaní. 

Jak je to hned vedle, nešlo odolat a hned další den jsem vyzkoušela i polední nabídku :-). Měla jsem pečený batát s avokádem, granátovým jablkem, fazolemi a červenou čočkou. Wow. Opravdu zajímavá kombinace rozmanitých chutí. A navíc jsem pak celé odpoledně neměla hlad. Byla tam totiž spousta skvělých surovin, které zasytí na delší dobu. 

upr fb

Avokádo Gang stojí za návštěvu v kteroukoliv denní dobu. Já tam určitě nebyla naposled!

A perlička na závěr: Domluvili jsme se na spolupráci! Kromě skvělého jídla si tam vychutnáte i portugalská vína. Vybrat si můžete ze dvou druhů bílých a dvou druhů červených vín. Prozradím, že v nabídce je Alentejo, Douro i Vinho Verde. A co zatím v Avokádu nejvíc frčí? Víno Passáros od vyhlášeného vinaře Anselmo Mendese a šumivá Mariana z vinařství Rocim. 

Tak neváhejte a vyzkoušejte první čistě avokádovou restauraci v Praze. Určitě nebudete litovat. Celému Avo týmu přeji spoustu spokojených zákazníků!