Petiscada mečoun s rajčaty a tymiánem
Detailní popis produktu
Charakteristika
Během dovolené na jihu Portugalska jsem objevila firmu Saboreal a jejich výrobnu Conserveira do Arade v blízkosti města Portimão. Jedná se o malou ruční manufakturu s nízkou roční produkcí. Vymysleli tu vlastní technologii přípravy ryb pro výrobu konzerv. Místo předváření je dehydratují. Díky tomuto procesu mnohem lépe zachovají chuť čerstvých ryb. Kladou také důraz na to, jak se s ingrediencemi použitými ve výrobě zachází. Převážnou část surovin nakupí přímo v regionu Algarve, aby byli schopní zajistit co největší čerstvost produktů.
Jejich speciálním produktem je tzv. Petiscada. Jsou to naložené ryby ve skleničkách s jejich vlastní recepturou. I v tomto případě vše dělají ručně. Nejprve připraví celou směs, tu pak ručně naplní do lahviček a lahvičky následně sterilizují. Datum spotřeby najdete na lahvičkách pod ploutví. Minimální trvanlivost Petiscady je 2 roky od naplnění. V tomto případě najdete v lahvičce mečouna s rajčaty a tymiánem. Směs příjemně doplňuje lehký nádech česneku a svěžest citronu.
Směsi jsou ideální na přípravu těstovin. Zamícháním do těstovin budete mít velmi rychlý a chutný oběd nebo večeři pro 1-2 osoby. Směs můžete využít i do wrapů, na bruschettu nebo na klasickou topinku, ale i jako součást salátu.
Složení
Mečoun (50%), rajčata (23%), cibule, citron, olivový olej, tymián (0,6%), sůl, česnek, želírující látka agar, pepř
Nutriční hodnoty ve 100 g
- Energetická hodnota: 117 kcal
- Tuky: 5,6 g
- z toho nasycené tuky: 1,18 g
- Sacharidy: 2,7 g
- Bílkoviny: 13,98 g
- Sůl: 0,84 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mečoun |
---|---|
Typ: | Petiscada mečoun s rajčaty a tymiánem |
Původ: | Portugalsko |
Hmotnost brutto: | 100g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Conserveira do Arade byla založena v roce 2015. Vznikla na břehu řeky Arade v portugalském Algarve. Tato řeka také propůjčila konzervárně jméno. Vlastníkem konzervárny je firma Saboreal. Já jsem tuhle skvělou manufakturu objevila v roce 2023 na dovolené v Algarve, kdy jsem chtěla navštívit nějakou výrobnu sardinek. To jsem ale netušila ještě, že mě jejich produkty natolik zaujmou. Během prohlídky konzervárny nás Elisa provedla všemi stádii výroby. Veškeré procesy tu totiž dělají ručně. Od čištění sardinek, skládaní do plechovek, přes zalévání olivovým oleje, až po finální balení do papírového obalu. Konzervy jsme jsme ochutnali a byly super. Je to zase úplně jiný produkt než naše sardinky z firmy A Banca da Sardinha. Sardinky z konzervárny Arade jsou o něco větší. Razí totiž teorii, že není udržitelné chytat malé sardinky. Sardinky vyrábí odlišným způsobem než jsme byli zvyklí, a proto je produkt opravdu zajímavý. V nabídce plechovek najdete i dva druhy s makrelou.
Kromě klasických sardinek jsme vyzkoušeli i směsi naložené ve skleničkách. A co si budeme povídat, ty nás zaujaly také. Proto i je najdete i v naší nabídce. Tyto směsi jsou skvělé do těstovin, tortil a do dalších pokrmů, které vám postupně představíme. Ve skleničkách najdete sardinky, makrely ale i tuňáka.