Španělské mandle Valencia uzené
Detailní popis produktu
Charakteristika
Odrůda mandlí Valencia patří mezi nejrozšířenější odrůdu mandlí ve Španělsku. Často se jí také přezdívá "královna mandlí". Velkou výhodou oproti dováženým mandlím například z USA je to, že mandle nemusí projít procesem fumigace. Při fumigaci dojde k chemickému ošetření plynem, aby se mandle během dlouhé cesty nekazily. V případě španělských mandlí to není nutné.
Mandle z odrůdy Valencia jsou kratší a o něco kulatější. Jsou měkčí na skus a jsou perfektně křupavé. Mají jemnou a lehce nasládlou chuť. Přírodní uzená chuť pak mandlím propůjčí bohatý kouřový vjem typický pro španělské uzeniny.
Skvěle se hodí například k černému pivu nebo k lehčímu červenému vínu, u kterého se jemné třísloviny nebudou rušit z tukem z mandlí. Takovým vínem je například Pardusco. Pokud budete chtít kombinovat uzené mandle s bílým vínem pak volte plnější vína jako je například bílý Rocim.
Složení
jádra mandlí (98%), slunečnicový olej, přírodní uzená chuť, mořská sůl
Nutriční hodnoty ve 100 g
- Energetická hodnota: 593 kcal
- Tuky: 46 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 4 g
- Sacharidy: 5 g
- z toho cukry: 3 g
- Bílkoviny: 19 g
- Sůl: 1 g
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Španělské mandle |
|---|---|
| Typ: | Španělské mandle uzené |
| Původ: | Španělsko |
| Hmotnost brutto: | 150 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.