Španělské mandle Valencia se směsí bylinek
Detailní popis produktu
Charakteristika
Odrůda mandlí Valencia patří mezi nejrozšířenější odrůdu mandlí ve Španělsku. Často se jí také přezdívá "královna mandlí". Velkou výhodou oproti dováženým mandlím například z USA je to, že mandle nemusí projít procesem fumigace. Při fumigaci dojde k chemickému ošetření plynem, aby se mandle během dlouhé cesty nekazily. V případě španělských mandlí to není nutné.
Mandle z odrůdy Valencia jsou kratší a o něco kulatější. Jsou měkčí na skus a jsou perfektně křupavé. Mají jemnou a lehce nasládlou chuť. V tomto případě mandle doplňuje směs středomořských bylinek. Ta propůjčí mandlím aroma, které vás přenese do provensálské kuchyně.
Skvěle se hodí například k bílému portskému vínu nebo k Madeiře Rainwater. Fajn je i kombinace s tradičním dezertním vínem ze Setúbalu (Moscatel de Setúbal).
Složení
jádra mandlí (96%), směs bylinek (rozmarýn, tymián, oregano, saturejka, majoránka, bazalka), slunečnicový olej, mořská sůl
Nutriční hodnoty ve 100 g
- Energetická hodnota: 660 kcal
- Tuky: 57,7 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 5,51 g
- Sacharidy: 12 g
- z toho cukry: 3,42 g
- Bílkoviny: 23,2 g
- Sůl: 1,98 g
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Španělské mandle |
|---|---|
| Typ: | Španělské mandle se směsí bylinek |
| Původ: | Španělsko |
| Hmotnost brutto: | 150 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.