Španělské mandle Valencia s mořskou solí
Detailní popis produktu
Charakteristika
Odrůda mandlí Valencia patří mezi nejrozšířenější odrůdu mandlí ve Španělsku. Často se jí také přezdívá "královna mandlí". Velkou výhodou oproti dováženým mandlím například z USA je to, že mandle nemusí projít procesem fumigace. Při fumigaci dojde k chemickému ošetření plynem, aby se mandle během dlouhé cesty nekazily. V případě španělských mandlí to není nutné.
Mandle z odrůdy Valencia jsou kratší a o něco kulatější. Jsou měkčí na skus a jsou perfektně křupavé. Mají jemnou a lehce nasládlou chuť. Mořská sůl příjemně zvýrazní chuť mandlí.
Skvěle se hodí například k bílému portskému vínu nebo portskému vínu typu Tawny. Fajn je i kombinace s tradičním dezertním vínem ze Setúbalu (Moscatel de Setúbal).
Složení
jádra mandlí (98%), slunečnicový olej, mořská sůl
Nutriční hodnoty ve 100 g
- Energetická hodnota: 637 kcal
- Tuky: 55,9 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 4,42 g
- Sacharidy: 10,3 g
- z toho cukry: 2,8 g
- Bílkoviny: 23,2 g
- Sůl: 0,87 g
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Španělské mandle |
|---|---|
| Typ: | Španělské mandle s mořskou solí |
| Původ: | Španělsko |
| Hmotnost brutto: | 150 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.