Gáudio Clássico reserva DOC 2017 suché červené
Detailní popis produktu
Charakteristika vína
Za produkcí tohoto vína stojí vinař Paulo Laureano, který dohlíží na výrobu vín ve vinařství Ribafreixo v Alenteju. Celkem se vyrobilo 6104 lahví ročníku 2017. Hrozny se sklízí na vinici ručně, následná fermentace proběhla ve velkých nádržích z francouzského dubového dřeva. Víno poté zrálo ve francouzských dubových sudech ještě 12 měsíců. Nalahvovalo se a zrálo dále ještě 36 měsíců v lahvi. Víno není filtrované, proto doporučujeme víno před podáváním dekantovat. Díky tomu, že nebylo filtrováno, tak se ještě může dál zlepšovat v lahvi.
Víno má granátovou barvu. Ve vůni najdete tóny koření a džemu z lesního ovoce. Snadno rozpoznatelné jsou i jemné tóny vanilky a dubového sudu. V chuti je víno plné, velmi dobře strukturované. Má příjemně zakulacenou tříslovinu a dlouhý závěr.
Servírování a skladování
Skladujte v ležaté poloze a v chladu. Víno podávejte při teplotě 15-16°C. Doporučujeme otevřít alespoň půl hodiny před podáváním a ideálně ho dekantovat. Může obsahovat sediment.
Doporučujeme podávat ke steakům připraveným na grilu, kachnímu masu nebo třeba k typickým portugalským masovým směsím, které se často připravují v jednom hrnci a i se tak většinou podávají v restauraci.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červená vína |
---|---|
Zbytkový cukr: | Suché |
Typ vína: | Červené víno |
Region: | Alentejo |
Odrůdy: | Touriga Nacional, Alicante Bouschet |
Aroma: | koření, džem z lesního ovoce, vanilka |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Projekt vinařství Ribafreixo byl zahájen v roce 2007. Celý projekt byl nápadem dvou mužů. Prvním z nich byl Mário Pinheiro, rodák z Jižní Afriky a druhý byl Nuno Bicó, rodák z Alenteja. Spojili své síly a začali budovat zcela nové vinařství. Koupili vinice v samém srdci vinařské oblasti Alentejo. Jejich vinice se nachází poblíž města Vidigueira. První roky svojí sklizeň zpracovávali v prostorách u svého hlavního vinaře Paula Laureana. Před třemi lety dokončili stavbu svojí vlastní budovy na vinici Moinho do Branco. Zajímavostí je, že mají v nabídce více bílých vín než červených. Většina vinařství v Portugalsku to má přesně naopak. Téměř všichni mají větší zastoupení čevených vín. Zdejší vinici totiž chrání pohoří před přílišným horkem, a proto se tu daří hlavně bílým hroznům. Vinařství je velmi inovativní. Na jaře 2016 kompletně vyměnili etikety všem svým vínům a začala tak nová éra tohoto vinařství.