Sharish Orange Blossom Gin Limited Edition 500ml

Novinka
Značka: Sharish
1 150 Kč
Skladem
  • Typ: Gin - limitovaná edice, číslované lahve
  • Region: Alentejo
  • Obsah alkoholu: 40 %

 

  • Byliny: jalovec, lékořice, kořen Anděliky, koriandr, levandule, citronová verbena
  • Aroma: svěží, citrusy, květiny, koření

 

  • Objem lahve: 500 ml

Detailní informace

Detailní popis produktu

Z čeho a jak se gin vyrábí?

Limitovanou edici ginu Sharish Lahvoval António Cuco na jaře v roce 2019. Celkem vyrobil a dal na trh 9 999 lahví a každá lahev má své pořadové číslo. Snažil se co nejlépe vystihnout jaro a typickou jarní svěžest. Při výrobě se držel tradičních postupů a využil zajímavou kombinaci tzv. "botanicals". Tento název se často používá i v češtině a nijak se tedy nepřekládá. Jedná se vlastně o složky ginu, které mu dávají specifická charakter, chuť a vůni. Asi nejpřesnější je překlad "rostlinné přísady". V tomto případě António využil nejběžněji používaný jalovec, který zkombinoval s lékořicí, kořenem Anděliky, citronovou verbenou, levanduli, citronovou a pomerančovou kůrou, mučenkou pěstovanou v portugalské vesnici Penamacor a na závěr přidal sušené květy pomerančovníku pro získání typické barvy. Zajímavostí je rozhodně to, že květy pomerančovníků se sbíraly necelých 50 m od lihovaru a použitá mučenka se pro výrobu této limitované edice louhovala už od roku 2015. 

Chuť a vůně

Očekávat můžete svěží tóny citrusů, kde převažují tóny pomerančů. Citrusy doplňuje jemný nádech květin a koření. V chuti je gin výrazný a zároveň perfektně jemný a osvěžující. 

Servírování

António Cuco doporučuje tento speciální gin podávat samotný a nebo s kostkami ledu a v kombinaci s velmi sladkými dezerty. 

 

Něco málo z historie ginu Sharish

Za produkcí prémiového ginu Sharish stojí António Cuco. Původně se živil jako učitel. Celý nápad s produkcí ginu vznikl na podzim roku 2013, kdy se sešel na oběd s přáteli v restauraci svých rodičů. Kamarádi se dožadovali nějakého nové ginu, přestože na baru jich měla restaurace neuvěřitelných 50 druhů. António na to odpověděl, že žádný nový nemají. Zavtipkoval, že by jim leda nějaký nový musel vyrobit. Oni ho vzali za slovo a vyprovokovali ho k výrobě ginu, který by se mohl stát specialitou v restauraci jeho rodičů. A ono se to, po přečtení asi čtyř set článků o výrobě ginu, povedlo.

První verzi ginu ochutnávala opět stejná skupina přátel. Hned je zaujal, pouze bylo potřeba upravit poměr jalovce a snížit obsah pomerančové kůry. Druhá várka už chutnala všem. A od té doby se receptura ginu nezměnila. Trvalo pouhé dva týdny než vešel "Cuco´s gin" ve známost v Alenteju a začaly se na něj dotazovat i restaurace. První gin už pod oficiálním názvem Sharish byl uveden na trh 24. dubna 2014. Název ginu Sharish pochází z arabštiny. Arabsky se totiž město Monsaraz, kde se gin vyrábí, řekne Sharish.

Doplňkové parametry

Kategorie: Portugalský Gin Sharish
Region: Alentejo
Typ: portugalský gin
Byliny: jalovec, lékořice, citronová verbena, koriandr, levandule
Aroma: citrusy, květiny, koření

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.