Sharish Laurinius Gin limitovaná edice 500ml

1 150 Kč
Skladem (4 ks)
  • Typ: Gin, číslované lahve
  • Region: Alentejo
  • Obsah alkoholu: 40 %

 

  • Byliny: jalovec, Aloisie citronová, kůra pomeranče a citronu, semena koriandru, hřebíček, vanilka, skořice, hrušky, bobkový list
  • Aroma: citrony, vanilka, okořeněný jalovec 

 

  • Objem lahve: 500 ml

 

  • laurinius silver

Detailní informace

Detailní popis produktu

Z čeho a jak se gin vyrábí?

Jedná se o limitovanou edici ginu, všechny lahve jsou číslované. Bylo vyrobeno celkem 7117 lahví. Při výrobě tohoto ginu se António Cuco držel receptury ginu Orginal jen místo jablek odrůdy Bravo de Esmolfe použil hrušky odrůdy Rocha a bobkový list. Výsledný gin pak zrál 12 měsíců v dubových sudech po proslulé portugalské pálence - Aguardente Vinica de Lourinha. Lourinha je jeden ze tří demarkovaných regionů na světě pro výrobu vinné pálenky (zbylé dva jsou francouzské regiony Cognac a Armagnac). Nápad využit sudy po této pálence vznikl během návštěvy návštěvy dvou mužů odpovědných za výrobu pálenky Louriana XO, těmi jsou Paulo Marcelino a Joao Brito. Během této návštěvy se dohodli na využití sudů a vznik nového ginu Sharish. Tyto sudy mají objem 650l. Díky zrání v sudu má gin zlatavou barvu a hodně komplexní. Nejedná se o svěží jednoduchý gin ale naopak je složitý. Tuto složitost u alkoholu často vyhledávají milovníci whisky a vinných pálenek. Pro ty je tento gin jako stvořený. 

Chuť a vůně

Ve vůni najdete tóny vanilky, pomerančů, citrusů, hrušek a koření. Patrná je samozřejmě i přítomnost sudu po vinné pálence Lourinha. V chuti je hodně komplexní a komplikovaný. Hrušky propůjčují ginu mírně nasládlou chuť. Je jemný doplněný chutí krémových citrusů. 

Servírování

Doporučuje tento speciální gin podávat samotný nebo s plátkem pomerančové kůry. Příjemná je i kombinace s plátkem citronové kůry a větvičkou rozmarýnu. 

Něco málo z historie ginu Sharish

Za produkcí prémiového ginu Sharish stojí António Cuco. Původně se živil jako učitel. Celý nápad s produkcí ginu vznikl na podzim roku 2013, kdy se sešel na oběd s přáteli v restauraci svých rodičů. Kamarádi se dožadovali nějakého nové ginu, přestože na baru jich měla restaurace neuvěřitelných 50 druhů. António na to odpověděl, že žádný nový nemají. Zavtipkoval, že by jim leda nějaký nový musel vyrobit. Oni ho vzali za slovo a vyprovokovali ho k výrobě ginu, který by se mohl stát specialitou v restauraci jeho rodičů. A ono se to, po přečtení asi čtyř set článků o výrobě ginu, povedlo.

První verzi ginu ochutnávala opět stejná skupina přátel. Hned je zaujal, pouze bylo potřeba upravit poměr jalovce a snížit obsah pomerančové kůry. Druhá várka už chutnala všem. A od té doby se receptura ginu nezměnila. Trvalo pouhé dva týdny než vešel "Cuco´s gin" ve známost v Alenteju a začaly se na něj dotazovat i restaurace. První gin už pod oficiálním názvem Sharish byl uveden na trh 24. dubna 2014. Název ginu Sharish pochází z arabštiny. Arabsky se totiž město Monsaraz, kde se gin vyrábí, řekne Sharish.

Doplňkové parametry

Kategorie: Portugalský Gin Sharish
Region: Alentejo
Typ: portugalský gin
Byliny: jalovec,Aloisie citronová, hřebíček, skořice, vanilka, citronová a pomerančová kůra
Aroma: citrusy, koření, sud

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Za produkcí prémiového ginu Sharish stojí António Cuco. Původně se živil jako učitel. Celý nápad s produkcí ginu vznikl na podzim roku 2013, kdy se sešel na oběd s přáteli v restauraci svých rodičů. Kamarádi se dožadovali nějakého nové ginu, přestože na baru jich měla restaurace neuvěřitelných 50 druhů. António na to odpověděl, že žádný nový nemají. Zavtipkoval, že by jim leda nějaký nový musel vyrobit. Oni ho vzali za slovo a vyprovokovali ho k výrobě ginu, který by se mohl stát specialitou v restauraci jeho rodičů. A ono se to, po přečtení asi čtyř set článků o výrobě ginu, povedlo.

První verzi ginu ochutnávala opět stejná skupina přátel. Hned je zaujal, pouze bylo potřeba upravit poměr jalovce a snížit obsah pomerančové kůry. Druhá várka už chutnala všem. A od té doby se receptura ginu nezměnila. Trvalo pouhé dva týdny než vešel "Cuco´s gin" ve známost v Alenteju a začaly se na něj dotazovat i restaurace. První gin už pod oficiálním názvem Sharish byl uveden na trh 24. dubna 2014. Název ginu Sharish pochází z arabštiny. Arabsky se totiž město Monsaraz, kde se gin vyrábí, řekne Sharish.

123405208_1785922141545485_4446012272238287666_o