Touriga Nacional BAG-IN-BOX 3 litry suché červené
Detailní popis produktu
Charakteristika vína
Vinařství Filipe Palhoca jsem objevila při své premiérové cestě v roli průvodce po vinařstvích v Portugalsku. Vína mě zaujala skvělým poměrem cena versus kvalita. Příjemná byla i zdejší přátelská rodinná atmosféra. Jako první jsme vám představili jejich lahvovaná vína a nyní vám představíme i ekonomické balení vín v tzv. bag-in-boxech.
Touriga Nacional je pro Portugalsko naprosto klíčová odrůda. Najít tuhle odrůdu mimo Portugalsko je velká rarita, protože se pěstuje téměř výhradně jen v Portugalsku. Vyrábí se z ní jak portská tak klasická vína. Typické jsou pro ní květinové tóny, ze kterých převažují fialky. Výrazné je i aroma lesního ovoce a díky tříměsíčnímu zrání v dubových sudech je v závěru víno mírně kořeněné. V chuti je šťavnaté s příjemně zakulacenou tříslovinou. U vína v bag in boxu často lidé očekávají nižší kvalitu. Tohle víno vás ale jistě vyvede z omylu, že v "krabici" najdete jen vína nevalné kvality.
Servírování a skladování
Skladujte v chladu. Víno servírujte při teplotě 16°C. Po otevření skladujte bag-in-box v lednici.
Doporučujeme podávat k tučnějším pokrmům, které zjemní tříslovinu, fajn je i kombinace s mírně kořeněnými jídly, pozor na to, aby jídlo nebylo moc slané, to by přebilo květinové aroma typické pro Tourigu. Výborně se hodí například k masovým koláčům, hovězímu masu s barbecue omáčkou. Ze sýrů vyberte třeba mozzarellu, brie, stilton. Dobrá je i kombinace s pečeným květákem nebo podávejte jen s kešu oříšky.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červená vína |
---|---|
Zbytkový cukr: | Suché |
Typ vína: | Červené víno |
Region: | Setúbal |
Odrůdy: | 100% Touriga Nacional |
Aroma: | lesní ovoce, fialky, koření |
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Filipe Palhoca je menší rodinná firma, kterou jsem objevila celkem náhodou při sestavování poznávací cesty po Portugalsku pro skupinku moravských vinařů. Nakonec jsme vinařství v roce 2017 navštívili v rámci této cesty. Zaujala mě příjemná rodinná atmosféra a skvělá vína, proto jsme se rozhodli vína zařadit do naší nabídky. A teď něco málo z historie. Vinařství založil v roce 1950 Filipe Jorge Palhoca. Vinařské kořeny této rodinné firmy ale sahají ještě dál a to k jeho otci, který měl malé vinařství. Vinařství postupem času rozšiřovalo své vinice, ale vína do nedávná prodávali takříkajíc ze dvora. Svojí kvalitou si jejich vína získala věrné zákazníky a Filipe Jorge se stal velmi uznávaným vinařem na Setúbalu. V roce 1984 se rozhodli vybudovat nové vinařství na vinici Quinta da Invejosa. Teprve od roku 2016 sdílí své nadšení s návštěvníky v rámci komentovaných prohlídek a ochutnávek ve vinařství.