Risco DOC 2017 suché červené

 
Novinka Efekt lupa
  • 1 z 3
 
Typ: suché červené víno
Region: Setúbal
Obsah alkoholu:  13,5%

Odrůdy: Castelao, Alicante Bouschet
Aroma: červené ovoce, fialky, bylinky

Zbytkový cukr:  2,6 g/l
Obsah kyselin:  5,1 g/l
Objem lahve: 750 ml
Dostupnost Skladem
200 Kč    
Kód produktu CW1207
Značka António Saramago
Kategorie Červená vína
 

Charakteristika vína

První ročník červeného vína Risco byl uveden na trh v roce 2006. Jednalo se o ročník 2005. Za produkcí tohoto vína stojí vinař António Saramago, který letos oslavil 71 let. Jen těžko byste v Portugalsku hledali vinaře s většímu zkušenostmi. Přes 50 let působí ve vinařském světě jako enolog nebo konzultant. Svoje vlastní vinařství ale založil teprve nedávno a to v roce 2002. Jedná se o rodinný podnik. V současnosti nevlastní vinice ani budovu na zpracování hroznů. Všechny hrozny pečlivě vybírá a kupuje od vinařů na Setúbalu. Samotná výroba vín pak probíhá v pronajatých prostorách ve vinařství Quinta de Catralvos.  

Luís Pato je v Portugalsku považován za experta na odrůdu Castelao. Není tedy žádné překvapení, že i víno Risco tuto odrůdu obsahuje. Castelao je trochu náročnější odrůda na pěstování, ale zase dává perfektní vína, pokud se pěstuje v písčitých půdách. A ty na Setúbalu jsou. Víno má rubovou barvu s fialkovými odlesky. První, co vás hned udeří do nosu, jsou tóny bylinek. Dále ve víně narazíte také na tóny červeného ovoce a fialek. Víno má výraznou tříslovinu, díky které je ideální na párování s pořádným kusem masa. Kromě třísloviny naleznete ve víně i hodně živou kyselinu a příjemnou mineralitu.   

Servírování a skladování

Skladujte v ležaté poloze a v chladu. Víno servírujte při teplotě 17°C. Doporučujeme otevřít minimálně 10 minut před podáváním. 

Doporučujeme podávat k hovězím steakům, jehněčímu masu, houbovému rizotu nebo třeba k ragú z červených fazolí s vepřovým masem. 

Typ červené víno
Druh suché
Region Setúbal
Odrůdy Castelao, Alicante Bouschet
Aroma červené ovoce, fialky, bylinky
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.