Quinta da Invejosa DOC 2021 suché červené

245 Kč
Skladem (>6 ks)
  • Typ: suché červené víno
  • Region: Setúbal - DOC Palmela
  • Obsah alkoholu: 14 %

 

  • Odrůda: 90% Castelão, 10 % Merlot
  • Aroma: vyzrálé červené ovoce, koření, jemný nádech smetany

 

  • Zbytkový cukr: 3,3 g/l
  • Obsah kyselin: 5,21 g/l
  • Objem lahve: 750 ml

Detailní informace

Detailní popis produktu

Charakteristika vína

Vinice Quinta da Invejosa je nejdůležitější součástí vinařství Filipe Palhoca, rozprostírá se na písčité planině v regionu Palmela mezi městy Poceirão a Marateca. Nachází se tu i hlavní budova vinařství, která byla v nedávné době zmodernizovaná. Vinná réva tu má perfektní mikroklima: intenzivní slunce je skvělé pro dozrávání hroznů. Je tu ale také vliv řeky Sado, která dodává velmi potřebnou vláhu a tím i svěžest. Název vinice Invejosa znamená v portugalštině chamtivý. Název nevznikl jen tak. Vinohrad byl po spoustu let opuštěný. Tchán Filipe Palhocy viděl potenciál vinohradu a projevil zájem o koupi. Vinohrad nakonec ale zůstal ve vlastnictví rodiny, kterou obvinil z chamtivosti, a tím vznikl název vinohradu Quinta da Invejosa. 

Hrozny na výrobu této reservy se sklidily ručně ke konci září. Fermentace probíhala v nerezových nádržích při teplotě 26°C. Zajímavostí při výrobě je prodloužená macerace. Poté se víno umístí na 8 měsíců do francouzských dubových sudů.

Víno má temnou rubínovou barvu získanou právě prodlouženou macerací. Je vyrobené z nejtradičnější odrůdy v regionu Palmela, a tou je odrůda Castelão. Ve vůni najdete tóny vyzrálého červeného ovoce spolu s kořením a jemnými tóny smetany.  Po prvním ochutnání vás zaujme bohatá a intenzivní chuť. Víno je hodně šťavnaté s výraznou chutí červeného ovoce. Má dochuť mírně dosladka, ale nijak to výsledný dojem z vína neruší ba naopak mírná "sladkost" je ve víně opravdu moc příjemná. Tohle víno je typickou ukázkou skvělých vín produkovaných na poloostrově Setúbal. Vyrábí se tu bohatá vína za velmi dostupnou cenu. Poměr cena výkon je na poloostrově fantastická. 

Servírování a skladování

Skladujte v ležaté poloze a v chladu. Víno servírujte při teplotě 16°C. Doporučujeme otevřít minimálně 10 minut před podáváním. Vinař udává potenciál zrání u tohoto vína 6 let od nalahvování. 

Doporučujeme podávat k vyzrálým sýrům, steakům, kachnímu masu, burgerům s BBQ omáčkou nebo třeba k boloňskému ragú. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Červená vína
Zbytkový cukr: Suché
Typ vína: Červené víno
Region: Setúbal
Odrůdy: 100% Castelao
Aroma: vyzrále ovoce, koření

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Filipe Palhoca je menší rodinná firma, kterou jsem objevila celkem náhodou při sestavování poznávací cesty po Portugalsku pro skupinku moravských vinařů. Nakonec jsme vinařství v roce 2017 navštívili v rámci této cesty. Zaujala mě příjemná rodinná atmosféra a skvělá vína, proto jsme se rozhodli vína zařadit do naší nabídky. A teď něco málo z historie. Vinařství založil v roce 1950 Filipe Jorge Palhoca. Vinařské kořeny této rodinné firmy ale sahají ještě dál a to k jeho otci, který měl malé vinařství. Vinařství postupem času rozšiřovalo své vinice, ale vína do nedávná prodávali takříkajíc ze dvora. Svojí kvalitou si jejich vína získala věrné zákazníky a Filipe Jorge se stal velmi uznávaným vinařem na Setúbalu. V roce 1984 se rozhodli vybudovat nové vinařství na vinici Quinta da Invejosa. Teprve od roku 2016 sdílí své nadšení s návštěvníky v rámci komentovaných prohlídek a ochutnávek ve vinařství.

vina%C5%99stv%C3%AD%20Filipe%20Palhoca