Filipe Palhoca Syrah 2017 suché červené

245 Kč
Skladem
  • Typ: suché červené víno
  • Region: Setúbal
  • Obsah alkoholu: 14 %

 

  • Odrůda: 100% Syrah
  • Aroma: kompotované lesní ovoce, dubový sud a koření

 

  • Zbytkový cukr: 2,2 g/l
  • Obsah kyselin: 4,99 g/l
  • Objem lahve: 750 ml

Detailní informace

Detailní popis produktu

Charakteristika vína

Rodinné vinařství Filipe Palhoca vyrábí svoje vína od roku 1950 na poloostrově Setúbal. Já jsem tohle vinařství navštívila v roce 2017 a zaujalo mě příjemnou rodinnou atmosférou. Skupině, kterou jsem po Portugalsku provázela, tu chutnaly vína skoro nejvíc, a proto jsem se rozhodla vinařství zařadit do naší nabídky. 

Sklizeň na Setúbalu probíhá v průběhu září. Hrozny se sklízí ručně, poté následuje odstopkování. Při zpracování využívají metodu prodloužené macerace, aby se do moštu uvolnilo co nejvíc barvy a aromatických látek ze sklizených hroznů. Fermentace moštu probíhá při teplotě 28°C v nerezových nádržích. Výsledné víno zraje 8 měsíců ve francouzských dubových sudech

Víno má temnější rubínovou barvu. Ve vůni najdete tóny kompotovaného lesního ovoce. Patrné jsou tóny ostružin, borůvek a černého rybízu. Díky zrání v dubových sudech má víno příjemný nádech dubového dřeva a koření. V chuti je intenzivní, vyvážené s výraznější tříslovinou. 

Servírování a skladování

Skladujte v ležaté poloze a v chladu. Víno servírujte při teplotě 16°C. Doporučujeme otevřít minimálně 10 minut před podáváním. Vinař udává potenciál zrání u tohoto vína 6 let. 

Doporučujeme podávat ke kachně s červeným zelím, ke steakům, vepřové panence, jehněčímu masu nebo ke špagetám s boloňským ragú. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Červená vína
Zbytkový cukr: Suché
Typ vína: Červené víno
Region: Setúbal
Odrůdy: 100% Syrah
Aroma: kompotované lesní ovoce, dubový sud, koření

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Filipe Palhoca je menší rodinná firma, kterou jsem objevila celkem náhodou při sestavování poznávací cesty po Portugalsku pro skupinku moravských vinařů. Nakonec jsme vinařství v roce 2017 navštívili v rámci této cesty. Zaujala mě příjemná rodinná atmosféra a skvělá vína, proto jsme se rozhodli vína zařadit do naší nabídky. A teď něco málo z historie. Vinařství založil v roce 1950 Filipe Jorge Palhoca. Vinařské kořeny této rodinné firmy ale sahají ještě dál a to k jeho otci, který měl malé vinařství. Vinařství postupem času rozšiřovalo své vinice, ale vína do nedávná prodávali takříkajíc ze dvora. Svojí kvalitou si jejich vína získala věrné zákazníky a Filipe Jorge se stal velmi uznávaným vinařem na Setúbalu. V roce 1984 se rozhodli vybudovat nové vinařství na vinici Quinta da Invejosa. Teprve od roku 2016 sdílí své nadšení s návštěvníky v rámci komentovaných prohlídek a ochutnávek ve vinařství.

vina%C5%99stv%C3%AD%20Filipe%20Palhoca