Filipe Palhoca Cabernet Sauvignon 2016 suché červené

245 Kč
Skladem
  • Typ: suché červené víno
  • Region: Setúbal
  • Obsah alkoholu: 14 %

 

  • Odrůda: 100% Cabernet Sauvignon
  • Aroma: džem z červeného ovoce, zelený pepř, koření

 

  • Zbytkový cukr: 2,1 g/l
  • Obsah kyselin: 5,24 g/l
  • Objem lahve: 750 ml

Detailní informace

Detailní popis produktu

Charakteristika vína

Rodinné vinařství Filipe Palhoca vyrábí svoje vína od roku 1950 na poloostrově Setúbal. Já jsem tohle vinařství navštívila v roce 2017 a zaujalo mě příjemnou rodinnou atmosférou. Skupina, kterou jsem po Portugalsku provázela, si v tomhle vinařství nakoupila největší zásoby vín. Mají totiž velmi dobrý poměr cena versus kvalita, a tak jsem se rozhodla vinařství zařadit do naší nabídky. 

Na Setúbalu probíhá sklizeň v září. Sklizené hrozny se ve vinařství jemně podrtí. Při výrobě využívají metodu prodloužené macerace v nerezových nádržích, díky tomu se do výsledného vína uvolní víc aromatických látek z hroznů. Fermentace probíhá při teplotě okolo 28°C. Výsledné víno poté zrálo 8 měsíců ve francouzských dubových sudech. 

Cabernet Sauvignon je v současnosti nejpěstovanější červená odrůda na světě. I proto se s ní rozhodli experimentovat ve vinařství Filipe Palhoca. Vysadili jí na písčitých půdách poloostrova Setúbal, a dosahují tu s ní velmi dobrých výsledků. Cabernet patří mezi plná červená vína se sytou rubínovou barvou. Ve vůni převažují tóny džemu z červeného ovoce (rybíz, brusinky, maliny, višně) a zajímavé tóny zeleného pepře. Díky zrání v dubovém sudu je ve víně lehký nádech dřeva a koření. Právě vlivem chladnějšího vzduchu proudícího od Atlantiku najdete ve víně spíš tóny červeného ovoce. V chuti je tělnaté se zakulacenou tříslovinou a příjemnou ovocnou dochutí. Cabernet patří mezi nejvíc komplexní vína. 

Servírování a skladování

Skladujte v ležaté poloze a v chladu. Víno servírujte při teplotě 16°C. Doporučujeme otevřít minimálně 10 minut před podáváním. Vinař udává potenciál zrání u tohoto vína 5 let od nalahvování. 

Doporučujeme podávat k pizze s rajčatovým základem s houbami, dušeným hovězím žebrům, marinovanému ribeye steaku, masovým kuličkám s rajčatovou omáčkou, grilovanému steaku se salsou verde. Nehodí se k čokoládě, protože ta by přebila ovocnou chuť vína. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Červená vína
Zbytkový cukr: Suché
Typ vína: Červené víno
Region: Setúbal
Odrůdy: 100% Cabernet Sauvignon
Aroma: džem z červeného ovoce, zelený pepř, koření

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Filipe Palhoca je menší rodinná firma, kterou jsem objevila celkem náhodou při sestavování poznávací cesty po Portugalsku pro skupinku moravských vinařů. Nakonec jsme vinařství v roce 2017 navštívili v rámci této cesty. Zaujala mě příjemná rodinná atmosféra a skvělá vína, proto jsme se rozhodli vína zařadit do naší nabídky. A teď něco málo z historie. Vinařství založil v roce 1950 Filipe Jorge Palhoca. Vinařské kořeny této rodinné firmy ale sahají ještě dál a to k jeho otci, který měl malé vinařství. Vinařství postupem času rozšiřovalo své vinice, ale vína do nedávná prodávali takříkajíc ze dvora. Svojí kvalitou si jejich vína získala věrné zákazníky a Filipe Jorge se stal velmi uznávaným vinařem na Setúbalu. V roce 1984 se rozhodli vybudovat nové vinařství na vinici Quinta da Invejosa. Teprve od roku 2016 sdílí své nadšení s návštěvníky v rámci komentovaných prohlídek a ochutnávek ve vinařství.

vina%C5%99stv%C3%AD%20Filipe%20Palhoca