Adega Mae Cabernet Sauvignon 2018 suché červené

Novinka
Značka: Adega Mãe
260 Kč
Skladem (>6 ks)
  • Typ: suché červené víno
  • Region: IG Lisabon
  • Obsah alkoholu: 14,5 %

 

  • Odrůdy: 100% Cabernet Sauvignon
  • Aroma: zelenina, krabička tabáku, zelená paprika, ostružiny, borůvky, koření

 

  • Zbytkový cukr: 1,1 g/l
  • Obsah kyselin: 5,98 g/l
  • Objem lahve: 750 ml

Detailní informace

Detailní popis produktu

Charakteristika vína

Lehce zvlněné vinohrady vinařství Adega Mae se rozprostírají 40 km severně od Lisabonu. Zdejší klima výrazně ovlivňuje Atlantský oceán. Červené hrozny se pěstují více ve vnitrozemí pro dosažení lepšího dozrávání. Půda je převážně vápencová. Hrozny se sbírají ručně po 18 kg přepravkách. Následně jsou odstopkovány a lisovány. Fermentace probíhá po dobu 15ti dnů. Poté se víno přemístí do nových francouzských a amerických dubových sudů, kde zraje 10 měsíců. Produkce tohoto vína činí pouhých 10 000 lahví.

Víno má tmavou rubínovou barvu. Má bohaté aroma typické pro odrůdu Cabernet Sauvignon. Ve vůni jsou typické tóny zeleniny, snadno rozpoznáte jemnou vůni zelené papriky. Dále ve víně najdete tóny krabičky od tabáku. Z ovocných tónů převažují ostružiny a borůvky. Příjemně zakomponované jsou ve víně i kouřové tóny a jemný nádech dubového sudu. V chuti je víno bohaté a plné. Má příjemně zakulacenou tříslovinu, která skvěle koresponduje s ovocnou chutí. Víno má intenzivní a dlouhý závěr.

Servírování a skladování

Skladujte v ležaté poloze a v temnu při teplotě 16°C. Podávejte při stejné teplotě. Otevřete 30 minut před podáváním, aby se víno stihlo rozvonět. Podávejte ve sklenicích s větším objemem.

Doporučujeme podávat ke steakům, kachním prsům s chutney z lesního ovoce, kachně se zelím nebo ke zvěřině. 

Odrůda Cabernet Sauvignon

Odrůda Cabernet Sauvignon vznikla přirozeným křížením odrůd Cabernet FrancSauvignon Blanc v polovině 16. století v Bordeaux. Dnes se řadí mezi nejvíce rozšířené odrůdy na světě. V teplejším podnebí získává tóny ostružin, černých třešní a černého rybízu. V chladnějších oblastech ve víně najdete tóny červeného rybízu. Oblast okolo Lisabonu se řadí k oblastem s teplejším podnebím. Velké zastoupení má tato odrůda především v Bordeaux. Kromě Francie se těší velké oblibě také v Chile, USA a v Austrálii.

Doplňkové parametry

Kategorie: Červená vína
Zbytkový cukr: Suché
Typ vína: Červené víno
Region: Lisabon
Odrůdy: 100% Cabernet Sauvignon
Aroma: zelenina, krabička tabáku, zelená paprika, ostružiny, borůvky, koření

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Adega Mae je velmi moderní vinařství, jehož první sklizeň hroznů proběhla v roce 2010. My jsme toto vinařství do naší nabídky zařadili na jaře 2016. Zaujala nás předvším základní řada vín s velmi dobrým poměrem ceny a kvality a také velmi široká nabídka jednoodrůdových vín, která nejsou pro Portugalsko tolik typická. Na vinařství Adega Mae byste narazili po necelé hodině jízdy autem z Lisabonu směrem na sever, poblíž města Torres Verdas. Zdejší vinice jsou pod výrazným vlivem Atlantského oceánu. Mísí se tu vliv Atlantiku, kontinentálního a středomořského klimatu. Specifické podmínky dávají prostor pro vznik velmi zajímavých vín. Na produkci ve vinařství dohlíží známý vinař Anselmo Mendes. Spolu s Anselmem tvoří tým mladý nadějný vinař Diogo Lopes.

Pokud vás vinařství zaujalo, můžete se o něm dozvědět víc v článku na našem blogu.

adega-mae