Tipy od Viléma

 
Novinka Efekt lupa
 
Složení: vína a olivový olej
Region: Alentejo, Douro, Douro Superio, Vinho Verde
Vinařství: Herdade do Rocim, Quinta do Crasto, Quinta Vale d'Aldeia
Téma: Vilém doporučuje
Dostupnost Skladem
Běžná cena 1 640 Kč
Ušetříte 164 Kč (–10 %)
1 476 Kč    
Kód produktu 882
Kategorie Tematické sady
 

obsah tematické sady


Proč jsem vybral právě tyto produkty?

Když jsme si s kolegyní dali navzájem úkol vybrat šest produktů z naší nabídky, které máme nejradši, zdálo se to jako snadný úkol. Jenže pak jsem zjistil, že bych těmi svými TOP produkty naplnil spíš dva nebo tři kartony. Pojďme se tedy podívat na výběr mých "top šest".

Rád vařím a ještě radši mám grilování. A proto jsem jako první svůj tip zvolil zelené víno Goivo DOC 2017. Snad žádné grilování nebo posezení s přáteli na zahradě se u nás bez Goiva neobejde. Zamilovali si ho všichni pro je svěžest, ovocitost a elegantní jemné perlení. Pokud ho dobře nachladíte, určitě si ho zamilujete.  S grilováním a posazením na zahradě skvěle korespondují i růžová vína. Mám pocit, že je u nás poměrně hodně mužů zatím ještě odmítá. Ale já mám "roséčka" rád. Proto je mým druhým tipem Mariana 2017 rosé. Podle mě jde o zatím nejlepší ročník růžové Mariany, který jsme kdy měli. Chlapi, zapomeňte na předsudky a ochutnejte ho! 

Když jsem s kolegyní odjížděl poprvé do Portugalska vybírat vína, pil jsem téměř výhradně bílá vína a miloval jsem portské. Po návštěvě vinařství Herdade do Rocim jsem poznal krásu plných červených vín. Proto je mým dalším tipem Rocim 2014 tinto. Nádherné aroma lesního ovoce, lehké dubové tóny a ta úžasná barva. Musím ale přiznat, že ať sáhnete po kterémkoliv jiném červeném vínu z vinařství Rocim, neuděláte chybu. Dalším mým tipem je Crasto Superior DOC 2015. Kupte si pořádný kus hovězího, rozpalte gril a až si budete pochutnávat na steaku, nezapomeňte si připít tímto mohutným červeným z dubového sudu. Vinařství Crasto má velmi zajímavou historii a skvělá vína.

Jak už jsem zmiňoval, portské víno jsem měl rád už před první návštěvou Portugalska. Musím ale říct, že pořádné portské jsem samozřejmě ochutnal až tam. Jenže které vybrat jako můj tip? Upřímně musím říct, že jedno z nejlepších portských, které jsem kdy pil, je Gaivosa Vintage 2008. Sám bych ale toto portské zvolil jen pro velmi výjimečnou událost. Proto jsem se rozhodl pro portské Aldeia Tawny. Jde o perfektně stavěné Tawny, které bych při slepé degustaci hodnotil spíš jako Tawny Reservu. 

A na konec nesmím vynechat olivový olej. Do Portugalska jsem odjížděl jako někdo, kdo "oliváč" nesnášel. V současné době s manželkou spotřebujeme minimálně lahev měsíčně a není skoro den, kdy bychom ho nepoužili. (Mimochodem, koupeme v něm i obě naše děti.) Teď, po letech v oboru, už vím, že vybrat dobrý olivový olej není jednoduché, a proto si ulehčete hledání a dejte na můj poslední tip Rocim Extra Virigin. Jeho aroma čerstvě posečené trávy si zamiluje skoro každý. Já ho používám do salátů a jako dochucení grilovaného masa nebo těstovin. 

Doufám, že vás moje tipy zaujmou a že vám zachutnají stejně jako mně! 

Typ červená vína a olivový olej
Region Alentejo, Douro, Douro Superior, Vinho Verde
Počet produktů 6
Téma tipy od Viléma
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.