Sada na grilování

 
 
Složení: suchá vína a olivový olej
Region: Alentejo, Lisabon
Vinařství: Adega Mae, Herdade do Rocim, SOL Portual
Téma: grilování, posezení s přáteli
Dostupnost Skladem
Běžná cena 965 Kč
Ušetříte 96 Kč (–10 %)
869 Kč    
Kód produktu CW1163
Kategorie Tematické sady
 

obsah tematické sady


Charakteristika sady

Chystáte grilování nebo posezení pro pár vašich přátel? Pak právě pro vás je sestavena tato sada. Součástí vašeho občerstvení může být i malá degustace portugalských vín. Ta jsou u nás často stále velkou neznámou, a proto věříme, že s takovou degustací zabodujete.

Nejprve ale dejte bílé víno spolu s růžovým dobře vychladit. Červenou Marianu nedávejte do lednice, ale uložte někam do chladu a temna. Aby při podávání měla teplotu okolo 16°C

S čím začít a s čím skončit?

Občas i my váháme při sestavování degustací, jaké víno dát na začátek. Tady je to ale jasné. Nejprve otevřete dobře vychlazenou lahev bílého vína Pinta Negra. Je to svěží víno z pobřeží Atlantiku, proto bude ideální na začátku vaší degustace. Víno je vyrobeno z odrůd Fernao Pires a Arinto. Ve vůni najdete tóny citrusů a tropického ovoce. Ideálně k tomuto vínu můžete servírovat předkrm. Hodí se k letním salátům nebo třeba ke grilovaným krevetám. U předkrmu můžete využít olivový olej SOL. Perfektně doladí váš salát. 

Jako druhé víno doporučujeme otevřít Marianu rosé. Je to osvěžující lehké růžové víno s tóny peckovitého ovoce, melounu a bezinky. Servírovat můžete s čerstvým ovocem jako je například vodní meloun. Když jsme u toho grilování, tak perfektní bude i ke grilovanému krůtímu masu. U tohoto vína narazíte na dvě typické portugalské odrůdy, kterými jsou Touriga Nacional a Aragonez

Co by to bylo za grilování bez masa. A tak jako třetí lahev otevřete červené víno Pinta Negra. Tato lahev vás překvapí svojí šťavnatostí. Narazíte na tóny vyzrálého červeného ovoce a jemný nádech lesních plodů. Ideální víno servírujte s grilovanými švestkami ve slanině nebo třeba s jemně kořeněnými grilovanými kuřecími křídly. 

Na samý závěr si nechte červené víno Mariana. Je to naše nejprodávanější víno. Oproti předchozímu červenému je plnější a mohutnější.výraznější tříslovinu, a proto ho servírujte ke steakům. Ve vůni najdete tóny červeného rybízu a vyzrálých višní. U steaků opět využijte olivový olej SOL a třeba čerstvý rozmarýn. 

Doufáme, že vás sada v nadcházející grilovací sezóně potěší.

Přejeme dobrou chuť. (portugalsky Bom Apetite! ;-) ) 

Typ suchá vína a olivový olej
Region Alentejo, Lisabon
Počet lahví 5
Téma grilování
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.