Sada ke steakům

 
 
Složení: suchá vína a olivový olej
Region: Alentejo, Douro Superior, Lisabon, Peninsula de Setúbal
Vinařství: Herdade do Rocim, Ribafreixo, José Mária da Fonseca, Quinta do Crasto,Vale d'Aldeia
Téma: steaky, grilovaní červeného masa
Dostupnost Skladem
Běžná cena 1 339 Kč
Ušetříte 134 Kč (–10 %)
1 205 Kč    
Kód produktu CW1164
Kategorie Tematické sady
 

obsah tematické sady


Jak správně kombinovat vína ke steakům

Blíží se sezóna letního grilování a tak jsme pro vás připravili sadu vín, která se hodí ke steakům. Pojďme se společně mrknout, jaká vína se hodí k jakému masu. 

Základní pravidlo

libové maso = lehčí víno, tučnější maso = těžší víno  

Součástí grilování musí být kromě vína i kvalitní olivový olej. A proto jsme do sady přidali olivový olej Quinta do Crasto. Je to prémiový olej z údolí Doura. Vyznačuje se mírně pikantní chutí. 

wine-and-steak-upr

Co k libovému hovězímu?

Pokud párujete libové hovězí maso k červenému vínu, pak se poohlédněte po nějakém lehčím nebo středně plném víně. Tato vína mývají výraznější kyselinku a ta se skvěle hodí k textuře libového masa. Z našeho výběru se k tomuto typu masa bude hodit víno Quinta de Camarate a lisabonská Vale da Mata. Camarate je jemnější červené víno právě s trochu výraznější kyselinkou. Vale da Mata lze už spíš považovat za středně plné víno. Ideální kombinace bude se svíčkovou nebo s dalšími typy libového maso jako je například sirloin (kus masa téměř bez tuku, ze zadní části - z kýty, ideální na grilování), rump steak nebo steak z nízkého roštěnce. 

Co k tučnějšímu hovězímu masu?

Tučnější maso se skvěle kombinuje s plnějšími červenými víny. Třísloviny obsažené v těžkých vínech jsou svíravější a to skvěle funguje s tučnějším masem. Z našeho výběru jsou plnější červená vína Vale d´Aldeia a hlavně Gáudio Clássico. Ideálně kobinujte s Rib Eye steakem (šťavnaté, ideální s Vale d´Aldeia), Hanger steakem (často se nazývá Veverka, ideální kombinace s Gáudio Clássico) nebo třeba k T-bone steaku a Porterhouse steaku. 

Kombinace podle zvolené omáčky

Rajčatová omáčka

Z našeho výběru se hodí Vale da Mata a Vale d´Aldeia. Skvělá je i kombinace s omáčkou bolognese. 

Zelené omáčky

Například česnekovo- rozmarýnová, mátová, omáčka Chimichurri. Ideálně kombinujte s ovocnějšími lehčími víny. Znašeho výběru je to určitě Quinta de Camarate. 

Kořeněné omáčky

Například omáčka BBQ nebo Hoisin. Tady doporučujeme kombinaci s Quinta de Camarate nebo Vale d´Aldeia.

Demi glace

Tady je ideální kombinace s plnými červenými víny jako je například Gáudio Clássico

Typ suchá vína a olivový olej
Region Alentejo, Lisabon
Počet lahví 5
Téma steaky
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.