Vale d'Aldeia Brut DOC 2014 šumivé

 
  • 1 z 2
 
Typ: šumivé víno Brut
Region: Douro Superior
Obsah alkoholu: 12 %

Odrůdy: Viosinho, Rabigato
Aroma: ovocné

Zbytkový cukr: 3,8 g/l
Obsah kyselin: 6,93 g/l
Objem lahve: 750 ml
Dostupnost Skladem
450 Kč    
Kód produktu CW1042
Výrobce Quinta Vale d'Aldeia
Kategorie Šumivá vína
 

Charakteristika vína

Víno bylo vyrobenou klasickou metodou Champagne. Nejprve část fermentuje ve francouzských dubových sudech. Následně zraje 6 měsíců na kalech. Poté přišel na řadu proces druhotného kvašení v lahvi. Vinohrad, kde se sbírají hrozny pro toto šumivé víno je situován v okolí městečka Meda v nadmořské výšce 550 m.n.m..

Víno má světlou citrusovou barvu. Ovocné, komplexní s intenzivním aroma citrusůtropického ovoce. Vyvážená kyselinka, příjemné výraznější perlení. Dlouhý, harmonický závěr.

Servírování a skladování

Skladujte v ležaté poloze v chladu a temnu. Víno podávejte vychlazené na teplotu 7-8°C.

Doporučujeme podávat k ústřicím, mušlím, pstruhům, tresce, měkkým sýrům (brie, mascarpone), jahodovým a jablečným dezertům.

Typ šumivé víno Brut
Druh suché
Region Douro Superior
Odrůdy Viosinho, Rabigato
Aroma ovocné

Quinta Vale d´Aldeia je poměrně nové vinařství. Bylo založeno v roce 2009 u městečka Meda ve vinařské oblasti Douro Superior. Je to podle odborníků oblast, která má velký potenciál se v budoucnu ještě dále rozvíjet. Vinařství v tuto chvíli obdělává přibližně 80 hektarů vinic v nadmořské výšce od 380 m.n.m. do 600 m.n.m.. Bílé odrůdy jsou vysazovány ve vyšší nadmořské výšce. Zde pomaleji dozrávají a získávají tak výraznější aroma a plnější chuť. Nejprodávanější značkou vína z tohoto vinařství je bezkonkurenčně víno Kasta. Z vinařství máme skladem i vyšší řady červených vín, která jsou neuvěřitelně plná a ovocná. Jako hlavní vinař zde působí José Eduardo (viz foto). S Eduardem jsme se potkali již v době, kdy pracoval pro vinařství Quinta da Sequeira. Je to mladý talentovaný vinař, a proto jsme se rozhodli dovážet i nová vína, která nyní vyrábí. 

aldeia

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.