Leden 2017 - olivové oleje a olivy DePrado

 
  • 1 z 2
 
Typ: extra panenské olivové oleje a olivy
Region: Alentejo, Portugalsko
Výrobce: DePrado
Běžná cena Více informací v tabulce variant
Ušetříte 65 Kč (–10 %)
od 448 Kč
Výrobce DePrado
Kategorie Sady měsíce
Zvolte variantu
Kód produktu 515/OLE velikost sady: oleje 500 ml Vyprodáno 498 Kč 448 Kč
Kód produktu 515/OLE2 velikost sady: oleje 750 ml Vyprodáno 643 Kč 578 Kč
 

Degustační sada obsahuje

  • extra panenský olivový olej DePrado integrovaná produkce - jemný olivový olej
  • extra panenská olivový olej DePrado BIO produkce - výraznější olivový olej
  • BIO olivy DePrado s peckou - zelené BIO olivy ve slano-kyselém nálevu
  • BIO olivy DePrado vypeckované - zelené BIO olivy ve slano-kyselém nálevu

Charakteristika sady

V lednu bude mnoho z nás plnit svá předsevzetí, týkající se shození přebytečných kil, která jsme nabrali v průběhu Vánoc. Proto jsme se rozhodli připravit zdravou sadu, složenou z olivových olejů a oliv. Fialový extra panenský olej DePrado je jemnější a skvěle se hodí na dochucení teplých pokrmů, nebo třeba na restování zeleniny či mořských plodů a ryb. Olej se zelenou etiketou je certifikovaný jako BIO a my ho doporučujeme především do salátů. Díky výraznější a pikantnější chuti perfektně dochutí saláty. Výborný je také s čerstvou bagetou a bílým vínem. Ale tady jde dieta trošku stranou. 

Zelené olivy DePrado jsou pevné a na skus a díky slano-kyselému nálevu i skvěle chutnají. Vypeckované olivy použijte třeba do salátů a ty s peckou doporučujeme třeba k bílému vínu. 

Skladování

Olivové oleje při nízké teplotě tuhnou. Nijak to neovlivní jejich kvalitu, ale občas to někoho vyleká. Skladujte je proto při normální pokojové teplotě. Důležitější než teplota je ale to, abyste oleje uložili do temna. Nic neuškodí oleji tolik, jako přímé světlo. Olivy uložte do ledničky nebo do spíže.  

 

Typ olivové oleje a olivy
Druh BIO a integrovaná produkce
Region Alentejo
Počet lahví 4

De Prado je rodinná firma působící na trhu od roku 1831. Původně měla olivovníky jen ve Španělsku v oblasti Andalusie. V roce 2000 rozšířili své pole působnosti o Portugalsko. Současná rozloha olivovníků je větší právě v Portugalsku v oblasti Alentejo. Mezi hlavní odrůdy oliv, které v Portugalsku pěstují patří Cordovil, Cobrancosa, Picual, Arbequina a Hojiblanca. Sklizeň tu probíhá od počátku října přibližně do konce prosince. V současnosti převážnou většinou produkce tvoří olivy pěstované v BIO režimu hospodaření. Část produkce pochází z olivových plantáží pěstovaných v režimu integrované produkce. Zde jsou odlišná pravidla hospodaření. Klíčovým pravidlem je šetrné využívání půdy. Olivové oleje z integrované produkce jsou jemnější, nemají tak pikantní dochuť jako BIO oleje. Zajímavostí je i výroba olivového oleje Early Harvest. Tento olej se vyrábí po první sklizni a má výraznou chuť s lehce štiplavým závěrem. Je ideální na studenou kuchyni. Výrobky De Prado vás jistě zaujmou na první pohled svým vzhledem a my doufáme, že vás ohromí i svojí chutí.

de-prado

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.