Květen 2017 - veganská vína

 
  • 1 z 2
 
typ: veganská suchá vína
region: Alentejo
vinařství: Ribafreixo
trademark-logo
Dostupnost Vyprodáno
Běžná cena 753 Kč
Ušetříte 75 Kč (–10 %)
678 Kč
Kód produktu CW1107
Výrobce Ribafreixo
Kategorie Sady měsíce
 

Degustační sada obsahuje

  • Pato Frio DOC 2015 - suché bílé víno
  • Pato Frio DOC 2013 - suché červené víno
  • Gáudio Clássico DOC 2013 - suché červené víno

Všechna vína v sadě mají certifikaci veganských vín.

Charakteristika sady

Ribafreixo je moderní vinařství. Sídlí v oblasti Alentejo u městečka Vidigueira. V minulém roce se rozhodli pro kompletní redesign svých etiket. A zaměřili se i na prudukci veganských vín. Veškerá jejich suchá vína uváděná na trh v dnešní době splňují podmínky pro vegenská vína. Dopřát si je tedy mohou i milovníci veganské kuchyně. Pokud vás zajímá v čem spočívá výroba veganských vín, tak mrkněte na náš článek na blogu - Mohou pít vegani vína? 

Bílé víno Pato Frio je vyrobeno z typické místní odrůdy - Antao Vaz. Tato odrůda je velmi ceněná právě v okolí města Vidigueira. Odrůdě vyhovuje horké a slunečné klima panující právě v Alenteju. Dává dobře strukturovaná plná vína. Není až tolik výrazná v aromatice. Má ale příjemnou ovocnou chuť a dlouhý závěr.  

Červené víno Pato Frio red edition je vyrobeno ze tří odrůd Aragonez (ve Španělsku Tempranillo), Alfrocheiro a Alicante Bouschet. Ve vůni jsou patrné švestky, ostružiny a hořká čokoláda. Víno zrálo z části ve francouzských dubových sudech. Má tak v závěru lehký nádech dřeva. 

Gáudio Clássico je takovou vlajkovou lodí vinařství. Má úžasně sytou barvu. Ve vůni jsou typické borůvky, švestky a kakao. V chuti je nesmírně bohaté a šťavnaté. Má příjemný nádech dubových sudů, ve kterých víno z části zrálo 7 měsíců. Poté došlo k mísení s druhou částí z nerezu. A výsledkem je šťavnaté víno s příjemnou tříslovinkou a dobře integrovanými tóny dřeva. 

Servírování a skladování

Vína skladujte v chladu a temnu v ležaté poloze. Před podáváním vychlaďte bílé víno na teplotu kolem 8°C. Červená vína podávejte při teplotě okolo 16°C. Tato teplota ve většině domácností není teplotou pokojovou. Pro je před podáváním ideálně dejte na půl hodinky do lednice nebo do chladné místnosti. Červená vína je nutné otevřít dopředu. Alespoň 30 minut přes servírováním. 

Bílé víno Antao Vaz se ideálně kombinuje s asijskou kuchyní. Bude skvělý doplňkem k sushi, krevetám pečeným na másle s citronem. Pato Frio červené se hodí ke zvěřině, dušenému masu, steakům s pepřovou omáčkou. Gáudio Clássico je mohutné víno s velkým spektrem chuťových vjemů. Proto doporučujeme podávat se steaky připravenými na grilu s rozmarýnem. Fajn je i kombinace s pečeným králíkem s hořčičnou omáčkou (blog Kitchenstory.cz).

Typ veganská vína
Druh suchá
Region Alentejo
Počet lahví 3

Projekt vinařství Ribafreixo byl zahájen v roce 2007. Celý projekt byl nápadem dvou mužů. Prvním z nich byl Mário Pinheiro, rodák z Jižní Afriky a druhý byl Nuno Bicó, rodák z Alenteja. Spojili své síly a začali budovat zcela nové vinařství. Koupili vinice v samém srdci vinařské oblasti Alentejo. Jejich vinice se nachází poblíž města Vidigueira. První roky svojí sklizeň zpracovávali v prostorách u svého hlavního vinaře Paula Laureana. Před třemi lety dokončili stavbu svojí vlastní budovy na vinici Moinho do Branco. Zajímavostí je, že mají v nabídce více bílých vín než červených. Většina vinařství v Portugalsku to má přesně naopak. Téměř všichni mají větší zastoupení čevených vín. Zdejší vinici totiž chrání pohoří před přílišným horkem, a proto se tu daří hlavně bílým hroznům. Vinařství je velmi inovativní. Na jaře 2016 kompletně vyměnili etikety všem svým vínům a začala tak nová éra tohoto vinařství. 

ribafreixo

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.