Vale d'Aldeia Ruby portské

 
 
typ: portské ruby
region: Douro
obsah: alkoholu: 19,5%

odrůdy: Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Barroca, Tinta Roriz
aroma: třešně a černý rybíz
 
zbytkový cukr: 93 g /l
obsah kyselin: 3,9 g/ l
objem lahve: 750 ml
Dostupnost Skladem
315 Kč    
Kód produktu CW263
Značka Quinta Vale d'Aldeia
Kategorie Portská vína
 

Charakteristika vína

Víno zraje ve velkokapacitních nádržích z důvodu zamezení přístupu kyslíku. Zůstane mu tmavá rubínová barva a charakter čerstvého červeného ovoce. Tento typ portského vína velmi snadno rozpoznáte právě podle syté rubínově červené barvy. Ročník se u základních portských vín neuvádí. Toto víno zrálo 3 až 4 roky před lahvováním.

Víno je bohaté, silné, a přesto ve vůni mladé s výraznými aromatickými tóny třešníčerného rybízu. Plné, tělnaté s jemnou tříslovinou a dlouhým intenzivním ovocným závěrem.

Servírování a skladování

Skladujte v ležaté poloze v chladu a temnu. Víno podávejte při teplotě 17°C.

Doporučujeme podávat k paštikám s portským vínem, grilovaným švestkám ve slanině, restovaným játrům s tymiánem.

Typ portské víno
Druh Ruby
Region Douro
Odrůdy
Aroma třešně a černý rybíz

Quinta Vale d´Aldeia je poměrně nové vinařství. Bylo založeno v roce 2009 u městečka Meda ve vinařské oblasti Douro Superior. Je to podle odborníků oblast, která má velký potenciál se v budoucnu ještě dále rozvíjet. Vinařství v tuto chvíli obdělává přibližně 80 hektarů vinic v nadmořské výšce od 380 m.n.m. do 600 m.n.m.. Bílé odrůdy jsou vysazovány ve vyšší nadmořské výšce. Zde pomaleji dozrávají a získávají tak výraznější aroma a plnější chuť. Nejprodávanější značkou vína z tohoto vinařství je bezkonkurenčně víno Kasta. Z vinařství máme skladem i vyšší řady červených vín, která jsou neuvěřitelně plná a ovocná. Jako hlavní vinař zde působí José Eduardo (viz foto). S Eduardem jsme se potkali již v době, kdy pracoval pro vinařství Quinta da Sequeira. Je to mladý talentovaný vinař, a proto jsme se rozhodli dovážet i nová vína, která nyní vyrábí. 

aldeia

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.