Zelené olivy De Prado s peckou BIO 340g

 
 
region: Alentejo, Portugalsko
odrůda: Manzanilla
 
hmotnost brutto: 340 g
hmotnost netto: 200 g
 
pt_bio05_eu_agriculture  usda_organic  jas_ceres
Dostupnost Skladem
59 Kč    
Kód produktu CW232
Výrobce DePrado
Kategorie Olivy a vinné octy
 

Charakteristika

Olivy jsou pěstovány v systému organického hospodaření (BIO). Jsou sbírány, v co nejoptimálnější zralosti. V období, kdy se blíží sklizeň, obchází Rafael de Prado všechny olivové sady několikrát denně, aby určil optimální moment pro začátek sklizně. Olivy jsou naložené ve slaném nálevu. Jsou mírně nasládlé s jemnou hořkostí v závěru. Mají krásně pevnou strukturu. U oliv s peckou vynikne ta pravá chuť oliv, která je nejvýraznější právě kolem pecky. 

Složení

Zelené olivy celé, voda, sůl, kyselina mléčná, kyselina citronová.

Skladování

Dobře uzavřený obal skladujte v temnu a chladu. Po otevření olivy skladujte v ledničce. Spotřebujte cca do jednoho týdne od otevření. 

Způsob výroby

Olivy se nakládají do solného roztoku a umístí se do velkých balonovitých nádob, které jsou zakopány do země. Olivy zůstávají naložené pod zemí přibližně 6 měsíců a poté se lahvují do skleniček. 

Nutriční hodnoty ve 100 g

Energie: 675 kJ / 175 kcal
Tuky: 19 g
Nasyscené mastné kyseliny: 4 g
Sacharidy: 0 g (z toho cukry 0 g)
Vláknina: 3 g
Bílkoviny: 1 g
Sůl: 4 g

Drhu zelené olivy
Typ s peckou
Odrůdy Hogiblanca
Hmotnost brutto 340 g
Hmotnost netto 200 g

De Prado je rodinná firma působící na trhu od roku 1831. Původně měla olivovníky jen ve Španělsku v oblasti Andalusie. V roce 2000 rozšířili své pole působnosti o Portugalsko. Současná rozloha olivovníků je větší právě v Portugalsku v oblasti Alentejo. Mezi hlavní odrůdy oliv, které v Portugalsku pěstují patří Cordovil, Cobrancosa, Picual, Arbequina a Hojiblanca. Sklizeň tu probíhá od počátku října přibližně do konce prosince. V současnosti převážnou většinou produkce tvoří olivy pěstované v BIO režimu hospodaření. Část produkce pochází z olivových plantáží pěstovaných v režimu integrované produkce. Zde jsou odlišná pravidla hospodaření. Klíčovým pravidlem je šetrné využívání půdy. Olivové oleje z integrované produkce jsou jemnější, nemají tak pikantní dochuť jako BIO oleje. Zajímavostí je i výroba olivového oleje Early Harvest. Tento olej se vyrábí po první sklizni a má výraznou chuť s lehce štiplavým závěrem. Je ideální na studenou kuchyni. Výrobky De Prado vás jistě zaujmou na první pohled svým vzhledem a my doufáme, že vás ohromí i svojí chutí.

de-prado

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.