Extra panenský olivový olej Quinta da Gaivosa 500 ml

296 Kč
Vyprodáno
  • Region: Douro, Portugalsko
  • Odrůdy: Cobrançosa, Galega, Madural a další

 

  • Max. acidita: 0,19 %
  • Typ lisování: za studena

 

  • Cena za litr: 592 Kč
  • Doporučená spotřeba: prosinec 2022

Detailní informace

Detailní popis produktu

Charakteristika oleje

Většina z vás už zná vína z vinařství Alves de Sousa, protože s tímto vinařstvím pracujeme už od samého začátku. Nyní vám představujeme jejich novinkou a tou je extra panenský olivový olej. Olivy se pěstují na 80 let starých olivovnících. Sklízí se sklepáváním do připravených sítí. Poté se co nejrychleji převezou do vinařství, kde se ihned lisují. Olivy pochází z okolí vinice Quinta da Gaivosa. Cesta do vinařství je tak relativně krátká, což prospívá kvalitě olivového oleje.Už řadu let lisují olivové oleje pro svoje potřeby a až letos se rozhodli umístit tento olej do svojí nabídky. Všechny olivovníky jsou pěstovány v bio režimu, který ale nemají oficiálně certifikovaný. 

Olivový olej má svěží ovocnou chuť. Ve vůni najdete tóny zeleného jablka, bylinek, rajčatových listů a mandlí. Je příjemně jemný a vyvážený. Pokud jste měli rádi olivový olej SOL z černých oliv, který jsme měli v nabídce, tak vás tento olivový olej jistě osloví. Já jsem si ho zamilovala hned. Kombinace jemné chuti a ovocného charakteru je perfektní třeba jen s čerstvou bagetou. 

Nutriční hodnoty ve 100 ml

  • Tuky: 91,2 g
  • Energetická hodnota: 821 kcal
  • Nasycené mastné kyseliny: 13,1 g

Skladování

Dobře uzavřený obal skladujte v temnu a při stálé teplotě. Po otevření doporučujeme spotřebovat do půl roku, aby si olej zachoval svojí charakteristickou chuť.
U olivových olejů je uvedené datum spotřeby pouze doporučené. Z naší zkušenosti dobře víme, že toto datum můžete bezpečně překročit o půl roku i více.

POZOR: Při nízké teplotě olej tuhne. Skladováním při nízké teplotě se nezmění kvalita oleje. Olej tuhne relativně rychle (2 - 3 hodiny). Do tekuté podoby se dostává zpět déle (přibližně 2 dny).

Náš tip na podávání - kupte si čerstvou bagetu a namáčejte si jí do olivového oleje vynikne tak jeho příjemná ovocná chuť. Fajn je také pokapat olejem už hotové těstoviny třeba Carbonara nebo těstoviny s čerstvým bazalkovým pestem. Recept na jedno takové pesto můžete najít na blogu: Foodlover.cz. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Olivové oleje
Region: Douro
Acidita: 0,19%
Odrůdy: Cobrancosa, Madural, Galega

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Rodinné vinařství Alves de Sousa dříve pouze pěstovalo hrozny, které následně putovaly k firmám produkujícím portská vína. Současný majitel Domingos Alves de Sousa se ale rozhodnul pro výrobu vlastní značky vín. V současnosti si všechny hrozny pěstují sami na 6 vinicích ("quintas"). Výrobu vín má ve vinařství na starosti syn majitel Tiago Alves de Sousa. Tiago je v Portugalsku povážován za jednoho z nejtalentovanějších vinařů z mladé nastupující generace. Všechny hrozny zpracovávají v budově umístěné na vinici Quinta da Gaivosa. Donedávna měli pouze původní budovu vinařství. Dva roky zpátky vybudovali hned vedle novou velmi moderní budovu. Sem umístili veškeré technologie a loňská sklizeň již probíhala v nových prostorách. Vína vyrábí převážně z místních odrůd. Vinař Tiago zastává názor, že místní odrůdy jsou tak rozmanitézajímavé, že není třeba vysazovat odrůdy mezinárodní. Celkově je velkým milovníkem údolí Doura. Tvrdí, že díky velké členitosti terénu, nevyrobí ani sousední vinař stejná vína.

V nabídce vinařství naleznete suchá bílá, růžová a červená vína. Produkují také portská vína. Hrozny pro portská vína pěstují na vinicích Quinta da GaivosaQuinta das Caldas. Zaujalo vás toto vinařství a chcete se o něm dozvědět víc? Mrkněte na článek na našem blogu.

sousa