Extra panenský olivový olej De Prado

 
 
region: Alentejo
odrůdy: Picual, Arbeqiuna
 
max. acidita: 0,3%
typ lisování: za studena
od 120 Kč
Výrobce DePrado
Kategorie Olivové oleje
Zvolte variantu
Kód produktu CW1064 objem balení: 750 ml sklo (333 Kč/l) Vyprodáno 255 Kč
   
Kód produktu CW1065 objem balení: 1000 ml plech (305 Kč/l) Vyprodáno 305 Kč
   
Kód produktu CW1062 objem balení: 250 ml sklo (480 Kč/l) Vyprodáno 120 Kč
   
Kód produktu CW1063 objem balení: 500 ml sklo (390 Kč/l) Skladem 195 Kč
   
 

Charakteristika oleje

Olivy pro výrobu tohoto olivového oleje pocházejí z olivovníků rodiny De Prado pěstovaných v systému integrované produkce. Tento systém klade velký důraz na pěstování oliv s ohledem na šetrné využívání půdy. Olivy se sbírají v optimální zralosti díky tomu má olej velmi intenzivní aroma a chuť. V chuti se snoubí lehká nasládlost s velmi jemnou hořkostí v samém závěru. Ve vůni jsou patrná zelená jablka, rajčata a zelené listy. Při větší představivosti naleznete i tóny mandlí a fíků. Tento olivový olej je ideální i pro děti, kterým často vadí hořká dochuť. Olej je příjemně jemný a svěží.

Nutriční hodnoty ve 100 g

  • Tuky: 100 g
  • Energetická hodnota: 899 kcal
  • Nasycené mastné kyseliny: 15 g
  • Obsahuje vitamíny K, E a přírodní antioxidanty

Skladování

Olivové oleje skladujte v dobře uzavřeném balení na suchém a temném místě. Při nízké teplotě olej poměrně rychle tuhne (pár hodin). Pokud vám olej ztuhne, umístěte ho do místnosti o běžné pokojové teplotě a zanedlouho bude opět tekutý a čirý. Doba, za kterou se olej vrátí do původní konzistence může být mnohem delší než doba, za kterou ztuhnul.

Hodí se na restovanou zeleninu, ryby, raw pokrmy, závěrečné dochucení jídel (těstoviny, saláty, masa…).

TIP: Poté, co naservírujete těstoviny na talíř, mírně je pokapejte olivovým olejem. Olej příjemně zpestří chuť připravených těstovin a ty navíc neoschnou.

Co je integrované produkce?

Integrovaná produkce respektuje principy udržitelného rozvoje a šetrného využívání půdy.

Zajímá vás, kde a jak se vyrábí olivové oleje De Drado? Mrknětě se na video.

Region Alentejo
Acidita 0,3%
Odrůdy Arbequina, Picual

De Prado je rodinná firma působící na trhu od roku 1831. Původně měla olivovníky jen ve Španělsku v oblasti Andalusie. V roce 2000 rozšířili své pole působnosti o Portugalsko. Současná rozloha olivovníků je větší právě v Portugalsku v oblasti Alentejo. Mezi hlavní odrůdy oliv, které v Portugalsku pěstují patří Cordovil, Cobrancosa, Picual, Arbequina a Hojiblanca. Sklizeň tu probíhá od počátku října přibližně do konce prosince. V současnosti převážnou většinou produkce tvoří olivy pěstované v BIO režimu hospodaření. Část produkce pochází z olivových plantáží pěstovaných v režimu integrované produkce. Zde jsou odlišná pravidla hospodaření. Klíčovým pravidlem je šetrné využívání půdy. Olivové oleje z integrované produkce jsou jemnější, nemají tak pikantní dochuť jako BIO oleje. Zajímavostí je i výroba olivového oleje Early Harvest. Tento olej se vyrábí po první sklizni a má výraznou chuť s lehce štiplavým závěrem. Je ideální na studenou kuchyni. Výrobky De Prado vás jistě zaujmou na první pohled svým vzhledem a my doufáme, že vás ohromí i svojí chutí.

de-prado

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.