Extra panenský olivový olej De Prado Early Harvest 500 ml

 
 
region: Alentejo, Portugalsko
odrůdy: Picual, Arbequina a Hojiblanca
 
max. acidita: 0,2%
typ lisování: za studena

doporučená spotřeba: 16/9/2019
 
pt_bio05_eu_agriculture  usda_organic  award_2014  bronce_2013  plata_2013  gold_oil  olive_dor  
Dostupnost Skladem
240 Kč    
Kód produktu 884
Výrobce DePrado
Kategorie Olivové oleje
 

Charakteristika oleje

Olivy pro výrobu tohoto oleje se sbírají na farmě Hornerico v regionu Alvarrao. Rafael De Prado kontroluje se svým týmem zralost oliv v jednotlivých oblastech až do konce září. Většinou začátkem října totiž zahájí sklizeň. Jedná se o první sklizeň, která ve firmě De Prado proběhne. A z této sklizně se vyrobí 50 000 lahví olivového oleje "Early Harvest" neboli brzká sklizeň. Jedná se o limitovanou edici firmy De Prado. Šťáva vymačkaná z brzo sklizených oliv je velmi příjemná a elegantní ve vůni a v chuti zase hodně svěží. 

Early Harvest olivový olej má velmi specifický charakter. Ve vůni snadno rozpoznáte tóny trávy a květin. V chuti narazíte na fíky, chuť čerstvě vymačkané oliv a v závěru na lehký dotek máty. V chuti je patrná mírná hořkost a kořenitost. 

Nutriční hodnoty ve 100 g

  • Tuky: 100 g
  • Energetická hodnota: 93,3 kcal
  • Nasycené mastné kyseliny: 14 g
  • Obsahuje vitamíny K, E a přírodní antioxidanty

Skladování

Olivové oleje skladujte v dobře uzavřeném balení na suchém a temném místě. Při nízké teplotě olej poměrně rychle tuhne (pár hodin). Pokud vám olej ztuhne, umístěte ho do místnosti o běžné pokojové teplotě a zanedlouho bude opět tekutý a čirý. Doba, za kterou se olej vrátí do původní konzistence může být mnohem delší než doba, za kterou ztuhnul.

Hodí se k uzeným sýrům, sušené šunce, dušené a vařené zelenině, na saláty, je ideální pro milovníky raw stravy a BIO potravin.  

Region Alentejo
Acidita 0,2%
Odrůdy Picual, Arbequina a Hogiblanca

De Prado je rodinná firma působící na trhu od roku 1831. Původně měla olivovníky jen ve Španělsku v oblasti Andalusie. V roce 2000 rozšířili své pole působnosti o Portugalsko. Současná rozloha olivovníků je větší právě v Portugalsku v oblasti Alentejo. Mezi hlavní odrůdy oliv, které v Portugalsku pěstují patří Cordovil, Cobrancosa, Picual, Arbequina a Hojiblanca. Sklizeň tu probíhá od počátku října přibližně do konce prosince. V současnosti převážnou většinou produkce tvoří olivy pěstované v BIO režimu hospodaření. Část produkce pochází z olivových plantáží pěstovaných v režimu integrované produkce. Zde jsou odlišná pravidla hospodaření. Klíčovým pravidlem je šetrné využívání půdy. Olivové oleje z integrované produkce jsou jemnější, nemají tak pikantní dochuť jako BIO oleje. Zajímavostí je i výroba olivového oleje Early Harvest. Tento olej se vyrábí po první sklizni a má výraznou chuť s lehce štiplavým závěrem. Je ideální na studenou kuchyni. Výrobky De Prado vás jistě zaujmou na první pohled svým vzhledem a my doufáme, že vás ohromí i svojí chutí.

de-prado

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.