Extra panenský olivový olej De Prado 3000 ml plech

 
 
region: Alentejo, Portugalsko
odrůdy: Cobrancosa, Arbequina a Cordovil
 
acidita: 0,3%
lisování: za studena
 
cena za litr: 280 Kč
Dostupnost Vyprodáno
840 Kč
Kód produktu CW258
Výrobce DePrado
Kategorie Olivové oleje
 

Charakteristika oleje

Olivy pro výrobu tohoto olivového oleje pocházejí z olivovníků rodiny De Prado pěstovaných v systému integrované produkce. Tento systém klade velký důraz na pěstování oliv s ohledem na šetrné využívání půdy. Olivy se sbírají v optimální zralosti díky tomu má olej velmi intenzivní aroma a chuť. V chuti se snoubí lehká nasládlost s velmi jemnou hořkostí v samém závěru. Ve vůni jsou patrná zelená jablka, rajčata a zelené listy. Při větší představivosti naleznete i tóny mandlí a fíků. Tento olivový olej je ideální i pro děti, kterým často vadí hořká dochuť. Olej je příjemně jemný a svěží.

Nutriční hodnoty ve 100 g

  • Tuky: 100 g
  • Energetická hodnota: 899 kcal
  • Nasycené mastné kyseliny: 15 g
  • Obsahuje vitamíny K, E a přírodní antioxidanty

Skladování

Olivové oleje skladujte v dobře uzavřeném balení na suchém a temném místě. Při nízké teplotě olej poměrně rychle tuhne (pár hodin). Pokud vám olej ztuhne, umístěte ho do místnosti o běžné pokojové teplotě a zanedlouho bude opět tekutý a čirý. Doba, za kterou se olej vrátí do původní konzistence může být mnohem delší než doba, za kterou ztuhnul.

Plechovka je považována za jeden z nejlepších obalů pro olivové oleje. Oleji totiž škodí světlo a díky plechovce se k němu žádné nedostane. Nemusíte se ani obávat, že by měla plechovka vliv na chuť oleje. Ta zůstává nezměněna.

Hodí se na restovanou zeleninu, ryby, raw pokrmy, závěrečné dochucení jídel (těstoviny, saláty, masa…).

TIP: Poté, co naservírujete těstoviny na talíř, mírně je pokapejte olivovým olejem. Olej příjemně zpestří chuť připravených těstovin a ty navíc neoschnou.

Co je integrované produkce?

Integrovaná produkce respektuje principy udržitelného rozvoje a šetrného využívání půdy.

Zajímá vás, kde a jak se vyrábí olivové oleje De Drado? Mrknětě se na video.

Region Alentejo
Acidita 0,3%
Odrůdy Cobrancosa, Arbequina a Cordovil

De Prado je rodinná firma působící na trhu od roku 1831. Původně měla olivovníky jen ve Španělsku v oblasti Andalusie. V roce 2000 rozšířili své pole působnosti o Portugalsko. Současná rozloha olivovníků je větší právě v Portugalsku v oblasti Alentejo. Mezi hlavní odrůdy oliv, které v Portugalsku pěstují patří Cordovil, Cobrancosa, Picual, Arbequina a Hojiblanca. Sklizeň tu probíhá od počátku října přibližně do konce prosince. V současnosti převážnou většinou produkce tvoří olivy pěstované v BIO režimu hospodaření. Část produkce pochází z olivových plantáží pěstovaných v režimu integrované produkce. Zde jsou odlišná pravidla hospodaření. Klíčovým pravidlem je šetrné využívání půdy. Olivové oleje z integrované produkce jsou jemnější, nemají tak pikantní dochuť jako BIO oleje. Zajímavostí je i výroba olivového oleje Early Harvest. Tento olej se vyrábí po první sklizni a má výraznou chuť s lehce štiplavým závěrem. Je ideální na studenou kuchyni. Výrobky De Prado vás jistě zaujmou na první pohled svým vzhledem a my doufáme, že vás ohromí i svojí chutí.

de-prado

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.