Dárková sada De Prado olivové oleje Early Harvest

Novinka
Značka: De Prado
490 Kč
Skladem
  • Region: Alentejo
  • Odrůdy: směs odrůd

 

  • Acidita: 0,2 %
  • Lisování: za studena

 

  • Doporučená spotřeba: říjen 2021

 

  • pt_bio05_eu_agriculture  usda_organic  jas_ceres

Detailní informace

Detailní popis produktu

Dárkova sada obsahuje

  • 2x 500 ml extra panenský olivový olej Early Harvest v dárkové krabičce

Charakteristika oleje

V dárkovém balení naleznete dva perfektní lehce pikantní olivové oleje z limitované produkce rodinné firmy De Prado.

Olej je vyráběn v BIO kvalitě. Jde o limitovanou edici Early Harvest neboli brzká sklizeň. Olivy pro tento olej se totiž sklízejí už na počátku října. Jedná se o první sklizeň ve firmě De Prado. Díky tomu má olej velmi intenzivní aroma a chuť čerstvě vymačkaných oliv a čerstvě posečené trávy. V závěru má lehce hořkou dochuť typickou pro olivové oleje s větším množstvím antioxidantů.

Nutriční hodnoty ve 100 ml

  • Tuky: 93,3 g
  • Energetická hodnota: 840 kcal
  • Nasycené mastné kyseliny: 14 g
  • Mono-nenasycené mastné kyseliny: 69 g
  • Poly-nenasycené mastné kyseliny: 10,3 g

Skladování

Dobře uzavřené obaly skladujte v temnu a při stálé teplotě. Po otevření spotřebujte olivový olej do půl roku. Čím déle je olivový olej otevřený, tím více ztrácí své chuťové vlastnosti.

Hodí se na saláty, grilovanou zeleninu, ryby, kuřecí a krůtí maso nebo jenom s čerstvou bagetou.

Doplňkové parametry

Kategorie: Dárkové sady
Region: Alentejo
Acidita: 0,2%
Odrůdy: směs mnoha odrůd

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

De Prado je rodinná firma působící na trhu od roku 1831. Původně měla olivovníky jen ve Španělsku v oblasti Andalusie. V roce 2000 rozšířili své pole působnosti o Portugalsko. Současná rozloha olivovníků je větší právě v Portugalsku v oblasti Alentejo. Mezi hlavní odrůdy oliv, které v Portugalsku pěstují patří Cordovil, Cobrancosa, Picual, Arbequina a Hojiblanca. Sklizeň tu probíhá od počátku října přibližně do konce prosince. V současnosti převážnou většinou produkce tvoří olivy pěstované v BIO režimu hospodaření. Část produkce pochází z olivových plantáží pěstovaných v režimu integrované produkce. Zde jsou odlišná pravidla hospodaření. Klíčovým pravidlem je šetrné využívání půdy. Olivové oleje z integrované produkce jsou jemnější, nemají tak pikantní dochuť jako BIO oleje. Zajímavostí je i výroba olivového oleje Early Harvest. Tento olej se vyrábí po první sklizni a má výraznou chuť s lehce štiplavým závěrem. Je ideální na studenou kuchyni. Výrobky De Prado vás jistě zaujmou na první pohled svým vzhledem a my doufáme, že vás ohromí i svojí chutí.

de-prado