Rocim 2012 suché červené

 
  • 1 z 3
 
Typ: suché červené víno
Region: Alentejo
Obsah alkoholu: 14 %

Odrůdy: Aragonez, Alicante Bouschet, Touriga Nacional
Aroma: švestky, borůvky, jemný dubový nádech

Zbytkový cukr: 2,6 g/l
Obsah kyselin: 6 g/l
Objem lahve: 750 ml
od 270 Kč
Značka Herdade do Rocim
Kategorie Červená vína
Zvolte variantu
Kód produktu 162/S D víno: s dárkovou krabičkou Skladem 300 Kč
   
Kód produktu 162/BEZ víno: bez krabičky Skladem 270 Kč
   
 

Charakteristika vína

Oproti předchozímu ročníku z cuvée zmizela odrůda Syrah, která vínu dávala drsnější charakter. Cuvée 2012 je tvořeno ze tří odrůd Aragonez, Alicante Bouschet a Touriga Nacional. Sklizeň probíhá ručně. Hrozny se sbírají po 12 kg do přepravek. Poté se hrozny třídí na vibračních stolech. Fermentace probíhá ve francouzských dubových sudech a část v kamenných nádržích. Probíhá po dobu 12 dní při teplotě 24°C. Výsledné víno zraje 8 měsíců ve francouzských dubových sudech. Po nalahvování zraje ještě 6 měsíců v lahvi. Víno není před lahvováním stabilizováno, aby se nenarušil potenciál vína pro další zrání. Díky tomu víno může mít přírodní sediment. 

Víno má sytou rubínovou barvu. Ve víně jsou patrné tóny máty, balsamica a koření. Oproti předchozímu ročníku má výraznější tóny ovoce s nádechem švestek a borůvek. Ovocnou chuť příjemně doplňují jemné tóny dubového sudu. Má příjemně jemnou tříslovinku. Výrazná struktura dává vínu potenciál pro další zrání. 

Servírování a skladování

Skladujte v ležaté poloze a v chladu. Víno servírujte při teplotě 17°C. Doporučujeme otevřít minimálně 30 minut před podáváním. Potenciál zrání uvádí vinařka do roku 2018. 

Doporučujeme podávat ke grilovaným švestkám ve slanině, masu se švestkovým přelivem, tvrdým sýrům (parmezán, pecorino). My doporučujeme vyzkoušet víno s kančím ragů (blog Kitchenstory.cz). 

Příběh vína

Rocim je hlavní produktová značka vinařství. Prohlédněte si pozorně etiketu. Každý ročník vína má jinou etiketu. Vždy je na etiketě vyobrazena nějaká rostlina, která se vyskytuje v okolí vinařství. Vinařství je moderní, ale přitom perfektně koresponduje s okolní krajinou. Specializují se i na turismus v oblasti Alentejo. V případě zájmu vám můžeme dohodnout prohlídku tohoto vinařství.

Významná ocenění

  • 91b. časopis Wine Enthusiast

 

Typ červené víno
Druh suché
Region Alentejo
Odrůdy
Aroma

Herdade do Rocim je moderní vinařství z oblasti Alentejo. Nachází se mezi městečky Cuba a Vidigueira. Celý projekt vinařství byl odstarovaný v roce 2000. Byla postavena nová moderní budova a osázeno 20 hektarů okolní půdy. V současnosti se o vinařství stará mladá vinařka Catarina Viera a její manžel Pedro Ribeiro. Společně produktují suchá vína nejvyšší kvality. K výrobě vín využívají i jiné odrůdy, než byly v minulosti typické pro Alentejo. To je důvod, proč je většina jejich vín lahvována jako regionální víno. Výjimku tvoří pouze víno Amfora. Vinařství Rocim totiž obnovilo tradici výroby vína v hliněných amforách (v Alenteju nazývaných Talhas). Tato vína splňují kritérium tradičních odrůd a proto jsou lahvována s klasifikací DOC. Hlavní produktovou řadou vinařství jsou vína značky Rocim. Pod tímto názvem produkují, jak cuvée tak jednoodrůdová vína. Vinařství Rocim nabízí i základní vína lahvovaná pod názvem Mariana. Tato vína jsou od počátku nejprodávanějšímí víny v našem sortimentu, díky skvělému poměru cena versus kvalita. V sortimentu naleznete i víno z odloučené vinice poblíž Lisabonu. To nese název Vale da Mata. Vyrábí se na vinici poblíž Liabonu, kterou vinařka zdědila po svém dědečkovi. Ten vždycky tvrdil, že zdejší klima předurčuje tuto vinici k výrobě exkluzivních vín. 

rocim

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.