Pato Frio Red Edition 2017 suché červené

245 Kč
Skladem (>6 ks)
  • Typ: suché červené víno
  • Region: Alentejo
  • Obsah alkoholu: 14 %

 

  • Odrůdy: 60 % Aragonez , 20 % Alfrocheiro, 20 % Alicante Bouschet
  • Aroma: švestky, ostružiny, koření, hořká čokoláda

 

  • Zbytkový cukr: 2,5 g/l
  • Obsah kyselin: 5,8 g/l
  • Objem lahve: 750 ml

 

  • trademark-logo        pato frio 2017

Detailní informace

Detailní popis produktu

Charakteristika vína

Cuvée Pato Frio je vyrobené ze tří odrůd. Nejprve sklízí odrůda Aragonez, poté Alfrocheiro a nakonec Alicante Bouschet. Hrozny se sklízí ručně a ihned po sběru jsou umístěny do chladících místností, kde je teplota kolem 10°C. Odpočívají tu 12 hodin. Poté se ještě jednou třídí a následně putují do lisu. Fermentace jednotlivých odrůd probíhá odděleně. Víno Pato Frio Red Edition z části zraje ve francouzských dubových sudech a z části v nerezu. Poté se vína scelí a výsledné cuvée má díky tomu jemný nádech dubových sudů. Víno před uvedením na trh zraje ještě dalších 8-10 měsíců v lahvi. 

Víno je vyrobeno ze tří odrůd Aragonez (Tempranillo), Alfrocheiro a Alicante Bouschet. Odrůda Aragonez dává vínu příjemný švestkový nádech, Alfrocheiro aroma tmavého bobulovitého ovoce a Alicante Bouschet kořenitost. V závěru je patrná chuť hořké čokolády a jemné tóny dubového sudu. V porovnání s ročníkem 2015 je toto víno víc ovocné a  má o trochu vyšší zbytkový cukr. Má díky tomu příjemně nasládlou chuť a je skvěle pitelné už jako mladší víno. Mě osobně víno v tomto ročníku velmi příjemně překvapilo.Není tolik drsné jako předchozí ročníky, je vyvážené a harmonické. 

Servírování a skladování

Skladujte v ležaté poloze a v chladu. Víno podávejte při teplotě 16-17°C. Vinař uvádí potenciál zrání 6 let od nalahvování. 

Doporučujeme podávat k dušenému masu, jehněčímu a vepřovému masu, skvěle se také hodí ke zvěřině.

Příběh vína a vinařství

Vinařství založili v roce 2009 dva muži. Mário Pinheiro (rodák z Jižní Afriky) a Nunó Bicó (původem z Alenteja). Mário se stará o prodej vín a Nunó má na starost produkci. Při naší poslední návštěvě jsme majitele firmy vyzpovídali, co znamená název vína a jak tvoří názvy svých vín. Víno Pato Frio v překladu znamená "studená kachna" a je to prý výplod majitelovi fantazie. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Červená vína
Zbytkový cukr: Suché
Typ vína: Červené víno
Region: Alentejo
Typ: červené víno
Odrůdy: Aragonez, Alicante Bouschet, Alfrocheiro
Aroma: švestky, ostružiny, čokoláda

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Projekt vinařství Ribafreixo byl zahájen v roce 2007. Celý projekt byl nápadem dvou mužů. Prvním z nich byl Mário Pinheiro, rodák z Jižní Afriky a druhý byl Nuno Bicó, rodák z Alenteja. Spojili své síly a začali budovat zcela nové vinařství. Koupili vinice v samém srdci vinařské oblasti Alentejo. Jejich vinice se nachází poblíž města Vidigueira. První roky svojí sklizeň zpracovávali v prostorách u svého hlavního vinaře Paula Laureana. Před třemi lety dokončili stavbu svojí vlastní budovy na vinici Moinho do Branco. Zajímavostí je, že mají v nabídce více bílých vín než červených. Většina vinařství v Portugalsku to má přesně naopak. Téměř všichni mají větší zastoupení čevených vín. Zdejší vinici totiž chrání pohoří před přílišným horkem, a proto se tu daří hlavně bílým hroznům. Vinařství je velmi inovativní. Na jaře 2016 kompletně vyměnili etikety všem svým vínům a začala tak nová éra tohoto vinařství. 

ribafreixo