Gáudio Clássico 2013 suché červené

 
  • 1 z 4
 
Typ: suché červené víno
Region: Alentejo
Obsah alkoholu: 14,5%

Odrůdy: Touriga Nacional (40%), Alicante Bouschet (40%), Aragonez (10%), Tinta Miuda (10%)
Aroma: borůvky, švestky, ostružiny, čokoláda

Zbytkový cukr: 1,4 g/l
Obsah kyselin: 6,6 g/l
Objem lahve: 750 ml

trademark-logo
Dostupnost Skladem
321 Kč    
Kód produktu CW1039
Výrobce Ribafreixo
Kategorie Červená vína
 
 

Charakteristika vína

Na vinici, kde se pěstují hrozny pro výrobu vína Gáudio Clássico, se vyskytuje převážně břidlicovitá půda. Poté co se hrozny sklidí, se umístí do chladících místností, kde je teplota 10°C. Po 12 hodinách se réva odstopkuje a putuje do automatických lisů. Výsledné víno zraje z části v nerezových nádržích a z části ve francouzských dubových sudech. Takto víno zraje po dobu 7 měsíců. Poté se smísí a vliv dubového sudu je jemnější a příjemnější. Víno je lahvováno nejdříve po 12 měsících zrání. 

Víno má granátově červenou velmi sytou barvu. První, co vás po otevření lahve zaujme, je velmi výrazné aroma. Ve vůni naleznete ostružiny, borůvky, švestky a v závěru i příjemný nádech hořké čokolády. Víno je úžasně plné a chuťově bohaté. Tříslovina je již zakulacená a víno se tím pádem dobře pije. Víno je vhodné i pro vyznavače veganství. 

Servírování a skladování

Skladujte v ležaté poloze a v chladu. Víno podávejte při teplotě 15-16°C. Doporučujeme otevřít alespoň půl hodiny před podáváním. Ideální čas pro spotřebu tohoto vína uvádí vinař rok po nalahvování a potenciál zrání je až 8 let. 

Doporučujeme podávat k červenému vyzrálému masu pomalu pečenému v troubě a díky dlouhému jemnému závěru se hodí i k rybě pečené v troubě. Fajn je i kombinace s pečeným králíkem s hořčičnou omáčkou (blog Kitchenstory.cz).

Příběh vína

Gáudio v portugalštině i latině znamená štěstí nebo také radost. 

Získaná ocenění

medaile-pro-web

Typ červené víno
Druh suché
Region Alentejo
Odrůdy Touriga Nacional, Aragonez, Tinta Miuda,Alicante Bouschet
Aroma borůvkový džem, koření, dubové podtóny
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.