Castelão BAG-IN-BOX 3 litry suché červené

Ulov v akci
350 Kč –20 %
červené víno v bag in boxu z odrůdy Castelao
350 Kč –20 % 280 Kč
Vyprodáno
  • Typ: suché červené víno
  • Region: Setúbal
  • Obsah alkoholu: 14 %

 

  • Odrůda: 100% Castelão
  • Aroma: vyzrálé červené ovoce, pečené koření

 

  • Zbytkový cukr: 4,6 g/l
  • Obsah kyselin: 5,6 g/l
  • Objem balení: 3000 ml
  • Cena za litr: 117 Kč

Detailní informace

Detailní popis produktu

Charakteristika vína

Vinařství Filipe Palhoca jsem objevila při své premiérové cestě v roli průvodce po vinařstvích v Portugalsku. Vína mě zaujala skvělým poměrem cena versus kvalita. Příjemná byla i zdejší přátelská rodinná atmosféra. Jako první jsme vám představili jejich lahvovaná vína a nyní i ekonomické a velmi populární balení vín v tzv. bag-in-boxech. 

Pokud chcete ochutnat tradiční víno z poloostrova Setúbal, pak rozhodně sáhněte po odrůdě Castelão. Daří se jí perfektně na zdejších písčitých půdách. Nedává těžká vína. Naopak, vína z odrůdy Castelão jsou lehce pitelná. Ve vůni převládá vyzrálé červené ovoce. Například vyzrálé jahody nebo červený rybíz. Narazit můžete i na tóny vyzrálých švestek nebo sušeného masa. Jak už jsem naznačila, víno je lehčí a má příjemnou svěžest. Nenechte se ale zmást, vína z této odrůdy mohou i delší dobu zrát, a dosahují tak velmi dobrých výsledků jako vyzrálejší vína. Bag in box je ale obal, který není vhodný pro další zrání vína. Víno je v "bagu" v ideální kondici pro okamžitou spotřebu. 

Servírování a skladování

Skladujte v chladu. Víno servírujte při teplotě 16-18°C. Po otevření skladujte bag-in-box v lednici. 

Doporučujeme podávat k tacos s černými fazolemi nebo k chobotnici připravené tradičním portugalským způsobem - Polvo á lagareiro (grilovaná chobotnice s česnekem a bramborami). Víno se hodí i sýrům. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Červená vína
Zbytkový cukr: Suché
Typ vína: Červené víno
Region: Setúbal
Odrůdy: 100% Castelao
Aroma: vyzrálé červené ovoce, pečené koření

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Filipe Palhoca je menší rodinná firma, kterou jsem objevila celkem náhodou při sestavování poznávací cesty po Portugalsku pro skupinku moravských vinařů. Nakonec jsme vinařství v roce 2017 navštívili v rámci této cesty. Zaujala mě příjemná rodinná atmosféra a skvělá vína, proto jsme se rozhodli vína zařadit do naší nabídky. A teď něco málo z historie. Vinařství založil v roce 1950 Filipe Jorge Palhoca. Vinařské kořeny této rodinné firmy ale sahají ještě dál a to k jeho otci, který měl malé vinařství. Vinařství postupem času rozšiřovalo své vinice, ale vína do nedávná prodávali takříkajíc ze dvora. Svojí kvalitou si jejich vína získala věrné zákazníky a Filipe Jorge se stal velmi uznávaným vinařem na Setúbalu. V roce 1984 se rozhodli vybudovat nové vinařství na vinici Quinta da Invejosa. Teprve od roku 2016 sdílí své nadšení s návštěvníky v rámci komentovaných prohlídek a ochutnávek ve vinařství.

vina%C5%99stv%C3%AD%20Filipe%20Palhoca