Cabernet Sauvignon 2013 suché červené

 
 
Typ: suché červené víno
Region: Lisabon
Obsah alkoholu: 14,5 %

Odrůdy: 100% Cabernet Sauvignon
Aroma: lesní ovoce, tóny koření a dřeva

Zbytkový cukr: 1,7 g/l
Obsah kyselin: 5,29 g/l
Objem lahve: 750 ml
Dostupnost Skladem
297 Kč    
Kód produktu CW1006
Výrobce Adega Mãe
Kategorie Červená vína
 

Charakteristika vína

Lehce zvlněné vinohrady Adega Mae se rozprostírají 40 km severně od Lisabonu. Zdejší klima výrazně ovlivňuje Atlantský oceán. Červené hrozny se pěstují více ve vnitrozemí pro dosažení lepšího dozrávání. Půda je převážně vápencová. Hrozny se sbírají ručně po 18 kg přepravkách. Následně jsou odstopkovány a lisovány. Fáze předfermentace trvá 2 dny. Víno následně fermentuje po dobu 15 dnů. Pofermentační fáze trvá 10 dnů. Poté se víno přemístí do nových francouzských a amerických dubových sudů, kde zraje 10 měsíců. Produkce tohoto vína činí 4000 lahví.

Víno má tmavou rubínovou barvu. Má velmi intenzivní aroma lesního ovoce s převažujícími tóny ostružin a černého rybízu. Je kořeněné s jemným nádechem dubových sudů. V chuti je velmi ovocné s příjemně zakulacenou tříslovinou. Je středně tělnaté s pronikavým závěrem.

Servírování a skladování

Skladujte v ležaté poloze a v temnu při teplotě 16°C. Podávejte při stejné teplotě. Otevřete 30 minut před podáváním, aby se víno stihlo rozvonět. Podávejte ve sklenicích s větším objemem.

Doporučujeme podávat ke steakům, kachním prsům s chutney z lesního ovoce, kachně se zelím a bramborovým knedlíkem.

Odrůda Cabernet Sauvignon

Odrůda Cabernet Sauvignon vznikla přirozeným křížením odrůd Cabernet FrancSauvignon Blanc v polovině 16. století v Bordeaux. Dnes se řadí mezi nejvíce rozšířené odrůdy na světě. V teplejším podnebí získává tóny ostružin, černých třešní a černého rybízu. V chladnějších oblastech ve víně najdete tóny červeného rybízu. Oblast okolo Lisabonu se řadí k oblastem s teplejším podnebím. Velké zastoupení má tato odrůda především v Bordeaux. Kromě Francie se těší velké oblibě také v Chile, USA a v Austrálii.

Typ červené víno
Druh suché
Region Lisabon
Odrůdy 100% Cabernet Sauvignon
Aroma lesní ovoce, tóny dřeva a koření

Adega Mae je velmi moderní vinařství, jehož první sklizeň hroznů proběhla v roce 2010. My jsme toto vinařství do naší nabídky zařadili na jaře 2016. Zaujala nás předvším základní řada vín s velmi dobrým poměrem ceny a kvality a také velmi široká nabídka jednoodrůdových vín, která nejsou pro Portugalsko tolik typická. Na vinařství Adega Mae byste narazili po necelé hodině jízdy autem z Lisabonu směrem na sever, poblíž města Torres Verdas. Zdejší vinice jsou pod výrazným vlivem Atlantského oceánu. Mísí se tu vliv Atlantiku, kontinentálního a středomořského klimatu. Specifické podmínky dávají prostor pro vznik velmi zajímavých vín. Na produkci ve vinařství dohlíží známý vinař Anselmo Mendes. Spolu s Anselmem tvoří tým mladý nadějný vinař Diogo Lopes.

Pokud vás vinařství zaujalo, můžete se o něm dozvědět víc v článku na našem blogu.

adega-mae

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.